banner298

banner194

Uyuyakaldılar ölümden kurtuldular!

Afyonkarahisar’da 5 öğrencinin öldüğü kazada, köydeki iki öğrenci kardeşin uyuyakaldıkları için 10 dakika ile servis minibüsünü kaçırdıkları ortaya çıktı

AFYON 15.10.2021, 17:08 15.10.2021, 17:36
Uyuyakaldılar ölümden kurtuldular!

Afyonkarahisar’da 5 öğrencinin öldüğü, 5’nin de yaralandığı servis faciasında, köydeki iki öğrenci kardeşin sabah uyuyakaldıkları için 10 dakika ile servis minibüsünü kaçırdıkları ve bu sayede ölmekten kurtuldukları ortaya çıkarken, kardeşlerden biri ise servis şoförünün aracı bazı günler çok hızlı bazı günler ise aracı yavaş kullandığını iddia etti.

Olay, İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde 11 Ekim'de meydana geldi. Bölgedeki köylerden aldığı öğrencileri Alanyurt Köyü Ortaokula götüren A. T. (53) idaresindeki 03..... plakalı minibüs, Çatağıl köyü çıkışında sürücüsünün henüz belirlenemeyen sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç yol kenarındaki ormanlık alana girip ağaçlara çarparak durabildi. Kazada parçalanan minibüsteki 10 öğrenci araçtan dışarı fırladı. Korkunç kazada İsmail E. (11), Melisa D. (14), Nisa E. (14), Teslime E. (13), Damla D. (11) hayatını kaybederken, Rana E. (12), Hakan T. (16), Musa E. (10), Yağmur D. (11) ise yaralandı.

“Gece geç yatmıştım, sabah uyanamadık”

Kaza gününü anlatan 12 yaşındaki Mahmut Can Yaşar, gece geç yattıkları için sabah uyanamayıp her gün bindiği servis minibüsünü kaçırdığını ifade ederek, “Ben servisi kaçırdım, yarım saat sonra haber geldi kaza yapmış servis diye. Saat 08.15’te kalktım. Yarım saat sonra kahvaltıyı yaptım, haber geldi. Şoför bizimle ilgilenmiyordu. Bizi tepeden alıyordu her gün. İnmiyordu evimizin önünden almıyordu bizi. Bizde her gün oraya çıkıyorduk. Bazı günler hızlı kullanıyordu bazı günler yavaş. İki gün benim hatırladığım hızlı kullandı. Çok samimi olduğum arkadaşlarım vardı. İsmail, Melisa Demirel, Nisa Nur. Bazıları polis olmak istiyordu, ben diyordu avukat olacağım diyenler vardı, bazıları jandarma olacağım diyordu. Arabada kemerler yoktu, sadece önlerde vardı. Birde arabanın kapısı kırılmıştı, sonra bir daha kırılmış, ip ile tutturmuştu” dedi.

“Kaza günü uyuya kalmışız, uyanamamışız”

Diğer kardeş Muhammed Mustafa Yaşar ise “Adam çok hızlı gidiyordu. Bazen yavaş gidiyor, bazen de çok hızlı gidiyordu. Kaza günü uyuya kalmışız, uyanamamışız. Kahvaltıyı yaptık sonra kaza haberi geldi. Kaza yapanların içinde arkadaşlarımı vardı, çok üzüldüm” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@