ESTÜ'den önemli Başarı! Bakan Varank da katıldı...

TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2022 yılı sonuçları açıklandı... Eskişehir Teknik Üniversitesi'nden önemli başarı... Mustafa Varank da katıldı

BİLİM 04.04.2023, 11:33
ESTÜ'den önemli Başarı! Bakan Varank da katıldı...

Üniversitelerin yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetlerinin tetiklenmesi ve bu alandaki performanslarının ölçülmesi amacıyla hazırlanan TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2022 Yılı Sonuçları, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN'ın da katılımlarıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Kampüsünde yapılan törenle açıklandı.

Üniversitelerin 2021 yılı verilerine göre “bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği”, “fikri mülkiyet havuzu”, “iş birliği ve etkileşim” ile “ekonomik katkı ve ticarileşme” olmak üzere 4 boyut altında 23 göstergeye göre sıralandığı endekste Eskişehir Teknik Üniversitesi, sıralamaya alınan 50’nin üzerinde öğretim üyesi olan 192 üniversite arasında 22. sırada yer aldı.

Üniversiden yapılan açıklamada, "yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen, elde etmiş olduğu bu başarılı sıralama ile ESTÜ bu alandaki iddiasını sürdürmekte ve yaptığı çalışmalar ile her yıl daha üst sıralara çıkmak için çalışmalarına devam etmektedir" denildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@