ODE, yalıtım malzemeleri ihracatında zirveye yerleşti

ODE Yalıtım, İSİB tarafından düzenlenen 2022 İklimlendirme Sektörü İhracatın Liderleri Ödülleri’nde en çok yalıtım malzemesi ihracatı yapan firma ödülünü kazandı

BİLİM 06.11.2023, 12:08 06.11.2023, 12:15
ODE, yalıtım malzemeleri ihracatında zirveye yerleşti

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “2021 yılında Türk yalıtım sektörü ihracatının yüzde 12'sini gerçekleştirmiştik. Geçen yıl ise ürettiğimiz ürünlerin yüzde 40’ını ihraç ederek, bu oranı yüzde 12’den yüzde 16’ya çıkarttık. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ülkemiz için daha fazla katma değer üretmemizi sağlayacak yurt dışı operasyonlarına ağırlık vereceğiz” dedi.

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından düzenlenen 2022 İklimlendirme Sektörü İhracatın Liderleri Ödülleri’nde en çok yalıtım malzemesi ihracatı yapan firma ödülünün sahibi oldu. Törende, ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan’a ödülü, İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakkı Şanal ve TOBB İklimlendirme Meclisi Başkanı Zeki Poyraz takdim etti.

Ozan Turan: “Yeni pazarlara ulaşırken mevcut pazarlarımızda da derinleşiyoruz”

Üretime başladıkları 1996 yılından bu yana ihracat da yaptıklarını söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “O yıl ilk ihracatımızı Bulgaristan’a gerçekleştirerek yurt dışına açılmıştık. Bugün altı kıtada, 75’in üzerinde ülkeye ‘ODE’ markasıyla ihracat yaparak, ülkemiz için katma değer yaratmanın gururunu yaşıyoruz. 2021 yılında Türk yalıtım sektörü ihracatının yüzde 12'sini gerçekleştirmiştik. Geçen yıl ise ürettiğimiz ürünlerin yüzde 40’ını ihraç ederek, bu oranı yüzde 12’den yüzde 16’ya çıkarttık. Önümüzdeki dönem için hedefimiz ürünlerimizin yüzde 50’sini ihraç ederek, sektördeki payımızı yüzde 25’e taşımak. Bu doğrultuda başta Avrupa pazarında olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyor, bir yandan yeni pazarlara ulaşırken diğer yandan da mevcut pazarlarımızda derinleşiyoruz. İhracatımızı artırmak ve en çok yalıtım ihracatı yapan firma unvanımızı korumak için Ar-Ge, inovasyon ve sürdürülebilirliği odağımıza aldığımız çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu anlamlı ödül için İSİB’e teşekkür ediyor, emeği geçen tüm ODE Yalıtım çalışanlarını kutluyorum” dedi.

Günümüz itibarıyla Çin ile Almanya arasındaki coğrafyada teknik yalıtımdaki en büyük üretici konumunda olduklarını ifade eden Turan, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, Türkiye için daha fazla katma değer üretmelerini sağlayacak yurt dışı operasyonlarına ağırlık vereceklerini açıkladı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@