739 bin hektar alan orman sınırlarının dışına çıkarıldı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu TBMM’de konuştu, AK Parti hükumetinin 739 bin hektar alanı orman sınırları dışına çıkardığını söyledi.

ÇEVRE 21.03.2022, 12:33
739 bin hektar alan orman sınırlarının dışına çıkarıldı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili  Arslan Kabukcuoğlu, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü münasebetiyle TBMM’de yapmış olduğu konuşmada,  Ak Parti hükûmetlerince 739 bin hektar alanın orman sınırları dışına çıkartıldığına dikkate çekti.

Orman varlığının ülkelerin yüz ölçümüne oranına bakıldığında Avrupa Birliği ortalamasının %43, Ülkemizin ise %29’luk bir orana sahip olduğunu söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu, “ Ülkemizde orman yangınları sonucu zarar gören alan miktarı yıl ve yıl artmış, 2019'da 11 bin, 2020'de 20 bin, 2021'de ise 139 bin hektara ulaşmıştır. Oksijen üreten; erozyon, çığ, sel gibi afetleri önleyen; doğal ilaç sunan; karbondioksit, hava kirliliği yaratan gaz ve partikülü temizleyen; yağmur yağmasına yardımcı olan ormanlarımıza sadece fidan dikerek sahip çıkmak çelişkili bir politikadır.” dedi.

Gelecek nesillere bırakılacak en kıymetli hazinenin ormanlarımız olacağını belirten Kabukcuoğlu, daha yeşil bir Türkiye için çaba sarf edenlerin 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı kutladı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@