Can dostlar artık sokağa atılmayacak

Tarım ve Orman Eskişehir İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş: “Kedi ve köpeğini sokağa atan şahıslara idari para cezası uygulanacak” dedi.

ÇEVRE 27.05.2021, 12:19
Can dostlar artık sokağa atılmayacak

​Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği kapsamında İl genelinde sahipli köpeklerin kimliklendirilmesine başlandı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ve serbest veteriner kliniklerine başvuran, evde kedi, köpek, gelincik besleyen vatandaşlar hayvanlarını kimliklendirme işlemlerini yaptırabilecekler. Sahipli köpekler 2021 yılı sonuna kadar, sahipli kedi ve gelincikler 2022 yılı içerisinde mikroçip uygulayarak kimliklendirilecek ve Ev Hayvanı Pasaportu düzenlenecek. Belirtilen süreçte ev hayvanını kimliklendirmeyen hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanacak. Bakanlığın oluşturmuş olduğu veri tabanı olan PETVET kayıt sistemi ile tüm sahipli kedi köpekler veri tabanına kaydedilerek; başta kuduz hastalığı olmak üzere zoonoz kaynaklı (Hayvandan insana geçen) hastalıkların kontrol edilmesi amaçlanıyor.

​İl Müdürü Gümüş’ün ziyaret ettiği Köpek Oteli ve Çiftliği; Tepebaşı İlçesi Takmak Mahallesinde 5.000 m2 alana kurulu olup 38 büyük ırk köpek, 10 küçük ırk köpek, 10 kedi kapasiteli, 3.500 m2 gezinti alanına sahiptir. İşletme 2018 yılından beri İlimizde hizmet vermektedir. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@