Eskişehir Adalar'da temizlik karnavalı!

Tepebaşı Belediyesi, 'Let’s do it Türkiye' tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen farkındalık amaçlı temizlik etkinliğine katıldı... Eko Show yine fark yarattı.

ÇEVRE 17.09.2022, 14:11 18.09.2022, 11:41
Eskişehir Adalar'da temizlik karnavalı!

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Porsuk Bulvarı’nda düzenlenen farkındalık çalışmasında çevre temizliğine katıldı. Başkan Ataç, “Atık konusunda biz çok titiziz, Eskişehir halkı da çok hassas. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz” dedi.

Tepebaşı Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında tüm dünyada Let’s do it Türkiye tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen farkındalık amaçlı temizlik etkinliğine katıldı.

Porsuk Bulvarı’nda düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediyesi’nin yanı sıra Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, Temiz Türkiye, Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği, Eskişehir Yunusemre Rotary Kulübü, Eskişehir Yazılıkaya Rotary Kulübü, Eskişehir Yazılıkaya Rotaract Kulübü ve Eskişehir Yunus Emre Rotaract Kulübü ile çevre dostu vatandaşlar katıldı.

Porsuk Bulvarı’nda bulunan Ali İsmail Korkmaz Parkı’ndan başlayan etkinlikte katılımcılar, farkındalık oluşturmak amacı ile çevre temizliği yaptı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da etkinlikte, çevredeki atıkları topladı. Programda daha sonra Tepebaşı Belediyesi temizlik emekçilerinden kurulu olan Eko Show Ritim Grubu, bir konser verdi. Çalınan şarkı ve marşlara katılımcılar da hep bir ağızdan eşlik etti.

Başkan Ataç: Nadir belediyelerden bir tanesiyiz

Burada katılımcılara seslenen Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin çevre temizliği konusundaki çalışmaları hakkında bilgiler verirken, “Temizlik emekçilerimiz, son derece güzel çalışıyorlar. Ayrıca arkadaşlarımız işlerini yaparken zaman buldukça müzik çalışmalarına devam ediyorlar. Eko Show Ritim Grubu, 2009’dan beri Türkiye’de ve dünyada tek. Bizim enstrümanlarımız farklıdır, arkadaşlarımız da çok güzel müzik yapıyor. Diğer belediyelere de tavsiye ediyorum, tüm arkadaşlarımın eline sağlık. Bugün de güzel bir temizlik çalışması yaptık, amaç farkındalık oluşturmak. 2009’dan bu yana ayrışabilen atıkları evlerden topluyoruz. Bunu da Türkiye’de yoğun ve başarılı şekilde yapan nadir belediyelerden bir tanesiyiz. 2020 öncesinde özelikle ambalaj atıkların toplanmasına yöneldik. Yıllık 9 bin ton atık topluyoruz. Bu senenin 8 aylık döneminde ise 5 bin ton ambalaj atığı, 39 ton bitkisel atık yağ, 3 ton pil, 78 ton tekstil atığı, 2 buçuk ton atık ilaç, 7 ton ömrünü tamamlamış lastik atığı topluyoruz. Atık konusunda biz çok titiziz, Eskişehir halkı da çok hassas. O açıdan çok güzel bir şehirde yaşıyoruz, şehrimizin insanı bu konuya sahip çıkıyor. Hep birlikte sırt sırta kentimiz ve geleceğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Akçar ise “Hepiniz farkındalık çalışmamıza hoş geldiniz. Biz tüm paydaşlarımız ile birlikte Adalar’da çalışmayı tercih ettik fakat baktık ki çöp yok. Çıkan çöp bu kadar, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hayat Tepebaşı’nda diyoruz, temizlik de Tepebaşı’nda, görüyoruz bunu. Bugün bizlerle olduğu için Eko Show’a da teşekkür ediyoruz. Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi olarak sahada olmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz Tepebaşı, sorumluluğumuz Eskişehir. Bizlere verdiği destekler içinde Başkanımız Ahmet Ataç’a şükranlarımı sunuyorum” sözlerini kullandı.

Etkinlikte Başkan Ataç, temizlik görevlilerine de emekleri için teşekkür ederek karanfil takdim etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@