banner298

banner194

Eskişehir'de iklim değişikliği konuşuldu

Eskişehir Kent Konseyi, Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi.

ÇEVRE 31.05.2023, 12:51
Eskişehir'de iklim değişikliği konuşuldu

Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu, Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri ile Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda bir araya geldi.

Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder ve grup üyelerinin Tepebaşı Belediyesi'nden İyi Uygulamalar, Sürdürülebilir Şehirler kapsamında İklim Değişikliği ve Etkileri ile Mücadele kapsamında eylem planı hakkında bilgi aldığı buluşmada, Sürdürülebilirlik Koordinatörü Başak Demiray, Enerji yöneticisi Ali Osman Ekersoy ve Uzman Biyolog Sinem Sağıroğlu Er tarafından sunumlar yapıldı.

Akıllı Kentsel Dönüşümün hızlandırılması için yenileme modeli REMO URBAN Projesi hakkında bilgilerin de verildiği sunumda, Türkiye'de ilk kez 4. nesil (istasyonsuz) paylaşımlı bisiklet sistemi ile ilgili çalışma paylaşıldı. Sunumda ayrıca “İklim Değişikliğine Birlikte Dur Diyelim” projesi hakkında iklim sözcüleri grubu hakkında ve etkinliklerle ilgili bilgiler verilmesinin ardından gönüllülerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Tepebaşı Belediyesi tarafından hem kentsel hem de kurumsal bazda iklim çalışmalarının koordineli olarak yürütülmesi adına 2021 yılında kurulan İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini sunan Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu gönüllüleri, park alanında bulunan hava araçları hakkında detaylı bilgiler alma imkânı da buldular.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@