banner194

Eskişehir Sazova'da buluştu: Coşkulu çevre şenliği!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve ESKİ, Sazova Parkı'nda çevre şenliği gerçekleştirdi...

ÇEVRE 05.06.2022, 15:23 06.06.2022, 17:32
Eskişehir Sazova'da buluştu: Coşkulu çevre şenliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda, yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 3 belediye ve ESKİ tarafından ortak düzenlenen Çevre Şenliği büyük ilgi gördü. 

Dünya başta iklim krizi, su ve gıda kıtlığı olmak üzere çok sayıda sorunla boğuşurken, kentin çevresini korumak için büyük bir mücadele veren kentlerin başında gelen Eskişehir’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen Çevre Şenliği, Eskişehirlilerin büyük ilgisi ve desteğiyle Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda gerçekleştirildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) iş birliğiyle düzenlenen şenlik, Masal Şatosu önünden Amfi Tiyatroya yapılan yürüyüşle başladı. Marşlar ve bandonun çaldığı müzikler eşliğinde çevre sorunlarına dikkat çeken başta öğrenciler olmak üzere her yaştan Eskişehirli, yürüyüş sırasında renkli görüntüler eşliğinde “Çevreni koru dünyayı koru” mesajı verdi. Ellerindeki dövizler ve pankartlarla yürüyen kortej, parka gelen vatandaşların alkışları eşliğinde Amfi Tiyatroya geçti.

Yapılan yürüyüş ve ödül törenine CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Emre Genç, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, bürokratlar, STK temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş sonrası Amfi Tiyatroda, “Atık Pil Toplama Yarışması Ödül Töreni” düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Dünya Çevre Günü’nde atık pil toplama kampanyasına destek veren tüm okullarımıza ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Dünyayı ve ülkeleri çok yakından etkileyen çevresel tehditler ve onu tetikleyen unsurlara karşı çözümler bulunması gerekiyor. Tabi bunun en başında da iklim krizi var. Tek bir dünya var ve onu korumakta elimizde. Bugün burada çok anlamlı bir etkinlikte buluşmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Konuşmalar sonrası en fazla atık pil toplayan okullara ödülleri verildi.

Daha sonra Adalet İlköğretim Okulu Folklör Gösterisi ve ‘Orman’ adlı şiir okuması, Özel Bilnet Eskişehir Okulları Ritim Gösterisi, Dumlupınar İlköğretim Okulu Korosu ve Defile ile Büyükşehir Gençlik ve Spor Dairesi Jimnastik Gösterisi yapıldı.

Ardından Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, Eskişehir Kent Konseyi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi, Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi, Çocuk Hakları Birimi, ESMEK, Gençlik Merkezi, Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Ak Geri Dönüşüm, TÜBİSAD, TEMA, Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, Eskişehir Gelişim Okulları, Özel Bilnet Eskişehir Okulları, Eskişehir Şehir Koleji, Etkin Koleji, Genç Ufuk Koleji çeşitli atölyeler ve etkinlikler ile gün boyu çalışmalar gerçekleştirdi.

Çevre Şenliği, Karikatürist Atila Özer'in “Çevre” konulu karikatürlerinin yer aldığı açık havada sergisi ile sona erdi. Sergide birbirinden özel düşündüren karikatürler yer alırken, Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı yetkilileri Çevre Şenliği’ne katılan tüm Eskişehirlilere teşekkür ettiler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@