banner298

banner194

İklim krizine karşı bir imza da Ayşe Ünlüce’den

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, iklim aktivisti bir grup genci ağırladı... Ünlüce iklim krizine karşı imza verdi... İşte ayrıntılar

ÇEVRE 18.01.2023, 14:30
İklim krizine karşı bir imza da Ayşe Ünlüce’den

İklim krizinin yıkıcı etkilerine karşı Türkiye’de “İklim Acil Durumu İlan Edilsin” talebiyle change.org adresinde imza kampanyası başlatan genç iklim aktivistleri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ile bir araya geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, iklim aktivisti bir grup genci ağırladı. Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Serap Aylin Şener’in de katıldığı ziyarette gençler devam eden kampanya hakkında Ünlüce’ye bilgi verdiler.

“İklim Acil Durumu” kampanyaları için toplanan 43 bini aşkın imzayı hatırlatan gençler, taleplerini dile getirdi ve kampanyalarını anlattı. Gençlerin  “Karbon 0 -Dünya 1” pankartını imzalayan Genel Sekreter Ayşe Ünlüce, “Karbonsuz bir gelecek için gençlerin Karbon 0- Dünya 1 kampanyasına ben de destek veriyorum. Gezegenimiz ısınıyor ve bu sorunla mücadele için doğayla uyumlu bir yaşamın mümkün olduğunu anlatmak gibi bir görevimiz var.” dedi.

Öğrencileri çevreye olan duyarlılıkları nedeniyle kutlayan Ünlüce, “İklim krizi son zamanlarda dünyanın en önemli sorunu ve en önemli konusu olmuş durumda. Asla geçiştirilemeyecek bir gerçek var karşımızda. Bundan 20 yıl sonra sadece hava, su ve gıdaya erişim konuşulacak. Daha önce verilen mücadeleler yerine sadece iklim krizi öne çıkacak. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin havasını, suyunu, toprağını korumak için her alanda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Gezegenimizi yeniden ayağa kaldırmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu farkındalık çalışmanız nedeniyle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@