Odunpazarı, ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Odunpazarı Belediyesi, mahallelerde yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ÇEVRE 05.09.2022, 15:31
Odunpazarı, ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü İlaçlama Ekipleri, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde geçtiği ve yağışlardan sonra ani sıcaklık yükselmesinin yaşandığı bu günlerde; daha sağlıklı, sineksiz, rahat bir yaz geçirmek için ilçe genelinde larva ve uçkun mücadelesini sürdürüyor. Yetkililer, ilaçlama çalışmalarının 1 Ziraat Mühendisi, 1 Ziraat Teknikeri, 10 Biyosidal Ürün Uygulayıcısı, 5 araç, 2 araç üstü mistblower, 3 araç üstü ULW ilaçlama makinesi ve modern uygulama teknikleriyle, doğanın dengesini bozmayacak şekilde devam ettiğine dikkat çekti. 

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü İlaçlama Ekibi, Biyosidal Ürün Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik kapsamında, belirlenen program dahilinde tüm mahallelerde düzenli ilaçlama çalışması yapıyor. Yapılan çalışmalarda ise Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı insan sağlığına zararsız çevre sağlığı grubu ürünler kullanılıyor. Ekipler, ilçe merkezinde bulunan 35 mahallede yürütülen ilaçlama çalışmalarının yanı sıra 50 kırsal mahallede de program dahilinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. 

Yetkililer, yağışların arttığı ve ardından ani sıcaklık yükselmelerinin yaşandığı bu günlerde; sinek popülasyonunun artmasını engellemek için kontrolsüz çöp atılmasının önüne geçilmesi, aşırı sulamadan kaçınılması, saksı altlıklarında su birikiminin engellenmesi ve sokaktaki canlar için konulan su kaplarının günlük olarak sularının tazelenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@