Porsuk Çayı yosun tuttu! Yetkililere çağrı var...

Porsuk Çayı yosun tuttu... Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği yetkilere çağrıda bulundu...

ÇEVRE 30.07.2023, 15:17
Porsuk Çayı yosun tuttu! Yetkililere çağrı var...

Porsuk Çayı'nın yosun tutması üzerine Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Porsuk çayı Beykikova da yosun tutmaya başlamış olup, kirliliğinde göstergesi olup, çok yakında balık ölümleri ile karşı karşıya kalacağımızı düşünüyor ve  bunun önüne geçilmesi için yetkililere sesleniyoruz.

Balık ölümleri bir çevre felaketi olup, Balıkların ölmesi balıklardan beslenen su samuru, balıkçıl kuşlar vb  doğal hayatın zarar görmesine, Flora (bitki) ve Fauna’nın (hayvan türleri) dengesinin bozulmasına sebep olacaktır.

Porsuk çayının Beylikova da yosun tutmasının nedenlerinden biride yeterli debide beslenmemesi anlamını taşımakta olup, yine Porsuk çayı Beylikova da kurutulacak mı sorusunu da akıllara getirmektedir. Porsuk çayı  yüzeyinde oluşan  yosunlar su yüzeyini tamamen  kapladıklarından dolayı güneş ışınları dibe ulaşamamakta ve eko sistemin dengesi bozulmakta, doğal yaşamı tehdit etmektedir. Bu sorunlar büyümeden yetkililerden bir an önce çözüm üretmelerini bekliyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@