Ahmet Ataç Tepebaşı'nı dünyaya anlattı!

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Katar'ın Doha şehrinde 57’ncisi düzenlenen yıllık Dünya Kongresi'ne katıldı... İşte detay...

DÜNYA 15.11.2021, 15:01
Ahmet Ataç Tepebaşı'nı dünyaya anlattı!

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP) tarafından Katar'ın Doha şehrinde 57’ncisi düzenlenen yıllık Dünya Kongresi'ne katıldı. Kongreye, 90 ülkeden 700’den fazla profesyonel ve karar verici katıldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği temaslara devam ediyor.

Başkan Ataç bu kapsamda Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği’nin (ISOCARP) Katar Belediye ve Çevre Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yıllık Dünya Kongresi'ne katıldı.

8-11 Kasım 2021 tarihlerinde Katar'ın Doha şehrinde gerçekleştirilen kongrenin bu teması bu yıl, “Kilitsiz Planlama: Yeni Zamanlar, Daha İyi Yerler, Daha Güçlü Topluluklar" olarak belirlendi. ISOCARP Dünya Planlama Kongresi'ne genel oturumlardan teknik gezilere, ağ oluşturma etkinliklerinden odaklı seminerlere, şehirleri ve insan yerleşimlerini güvenli, dirençli ve sürdürülebilir hale getirme vizyonuyla hareket eden 90 ülkeden 700’den fazla profesyonel ve karar verici katıldı.

Tepebaşı REMOURBAN ile davet edildi

Tepebaşı Belediyesi, 57’ncisini düzenlenen kongreye Avrupa Komisyonu’nun hibe projesi birinci nesil Akıllı Şehir Projesi REMOURBAN - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile başvurdu. Tepebaşı Belediyesi, "Akıllılık ve gelişim” konusunda "Şehirlerde akıllı teknolojileri ve kapsayıcılığı yeniden düşünmede, Türkiye'de Eskişehir Tepebaşı Belediyesi vaka çalışması" ile kabul edildi. Tepebaşı Belediyesi projede vaka çalışmasını sunmak üzere Katar’ın Doha kentine davet edildi.

Başkan Ataç’tan Tepebaşı sunumu

Başkan Ataç, "Şehirlerde akıllı teknolojileri ve kapsayıcılığı yeniden düşünmede Türkiye'de Eskişehir Tepebaşı Belediyesi vaka çalışması" başlıklı sunumunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başladı. REMOURBAN projesi ve Belediyede yapılan çalışmaların anlatıldığı sunuma ilgi oldukça yoğun oldu.

Türkiye’yi temsil etmek gurur verici

Başkan Ataç, "Şehirlerde akıllı teknolojileri ve kapsayıcılığı yeniden düşünmede Türkiye'de Eskişehir Tepebaşı Belediyesi vaka çalışması" başlıklı sunumunu, 10 Kasım dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başladı. Başkan Ataç, REMOURBAN projesi ve kente kattığı kazanımları detaylı bir şekilde katılımcılara aktardı.

Programa ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, Tepebaşı’nda gerçekleştirilen başarılı çalışmalar ile uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu ifade etti. Başkan Ataç, “REMOURBAN - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile yerinde dönüştürerek yeniledik. Dönüşüm çalışmalarımızın temelini Enerji Verimliliği, Sürdürülebilir Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Yaygınlaştırma alanındaki esaslar ile belirledik. Tüm bu çalışmaları projemizin Avrupa Birliği hibe programı Ufuk 2020’den almaya hak kazandığı hibe ile gerçekleştirdik. Yaşam Köyü’nü oluşturan binalar şimdi, engelli bireylerimizden ev hanımlarımıza, Alzheimer hastalarımızdan çocuklarımıza kadar herkesi kucaklayan çalışmalarımıza ev sahipliği yapıyor. Dünya vizyonunu yakalayan ve Türkiye’de örnek olan bu tür çalışmalarımız ile uluslararası platformlarda ülkemizi Türkiye’deki ilk ve tek birinci nesil akıllı şehir projesi ile  temsil ediyor olmak gurur verici. Bu başarı tüm Eskişehir’indir” dedi.

Eş zamanlı 5 çalıştay düzenlendi

ISOCARP Dünya Planlama Kongresi'nde eş zamanlı 5 çalıştay düzenlendi. Etkinlik, “Kapsayıcılık ve güçlendirme”, topluluklarla ve topluluklar için planlama, “Refah ve sağlık”, yaşam koşullarını önemseme, “Akıllılık ve gelişim”, performans ve yönetim için yenilik, “Dirençlilik ve uyarlanabilirlik”, küresel çözümleri teşvik etme, “Benzersizlik ve bağlanabilirlik”, kentsel geleceklerin kilidini açma oturumlarıyla devam etti.

Başkan Ataç’tan önemli temaslar

Başkan Ataç program çerçevesinde Katar Belediye ve Çevre Bakanlığı Şehir Planlama Dairesi Başkanı Abdulla Ahmed Al Karrani, Katar Belediye ve Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mansour Abdullah Al Mahmoud ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Bölgesel Ağ Koordinatörü Dr. Muna Shalan, Commonwealth Plancılar Birliği Başkanı Eleanor Mohammed, Katar Belediye ve Çevre Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Kapasite Geliştirme Danışmanı Prof. Ali Abd Alraouf, Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Elm Contracting Project Solutions Şirketi Genel Müdürü Mehmet Aksöz ile Satın Alma Müdürü Ercan Köksaldı ile bir araya gelerek görüşmelerde bulundu.

Başkan Ataç’a Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Aydoğmuş ve Bülent Rıfkı Ustaoğlu da eşlik etti.

ISOCARP nedir?

Birleşmiş Milletler, UNESCO ve Avrupa Konseyi tarafından bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak akredite edilmiş olan Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP), kentleşmenin mekânsal ve çevresel boyutlarında örnek projeler önererek ve destekleyerek kilit karar vericilere tavsiyelerde bulunmakta, düzenlediği uluslararası toplantılarla bildiri, rapor ve mesleki dokümanlar yayınlamakta, her yıl küresel öneme sahip güncel bir temayla, şehirlerin karşı karşıya oldukları mevcut ve ortak sorunların çözümlenmesine ve ortaya çıkan fırsatların değerlendirilmesine öncülük etmektedir.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@