banner298

banner194

Frankfurt'ta Eskişehir rüzgarı esiyor

Avrupa’da finans, kültür ve vakıflar başkenti olarak bilinen Frankfurt Eskişehir’i, bir meydana ismini vererek onurlandırdı.

DÜNYA 02.09.2021, 00:00 02.09.2021, 21:28
Frankfurt'ta Eskişehir rüzgarı esiyor

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenen ve ‘Eskişehirplatz / Eskişehir Meydanı’ açılış töreninde konuşan Frankfurt Mainz Belediye Başkanı Peter Feldman, Eskişehir’e iki kez gittiğini ve bu kentin Türkiye’nin ortasında modern, dinamik, cazibesi yüksek, Avrupa başkentleriyle yarışabilecek düzeyde ve yaşanabilir bir kent olduğunu söyledi. Feldman, bu mucize kentin yaratıcı ve çok sevilen kahramanının, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olduğunu vurguladı. 

Büyükerşen’den sık sık ‘Abi’ diye söz eden Peter Feldmann, 23 Nisan 2013 günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda imza ile başlayan bu dostane ilişkilerin, pandemi sonrasında daha aktif gelişeceğine olan inancını ifade etti ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi. 

Frankfurt Belediye Meclisi Başkanı Türkiye kökenli yerel politikacı Hilime Arslaner ise konuşmasında, Büyükerşen sayesinde Eskişehir’in sadece kendi vatandaşlarına değil, Türkiye’nin dört bir yanına eğitim yoluyla yarım asırdır hizmet verdiğini hatırlattı. 

Yılmaz Büyükerşen’in sadece bir belediye başkanı olmadığına vurgu yapan Arslaner, “O aynı zamanda bir eğitim bilimcisi, bir sanatçı, bir gazeteci bir yazar ve düşünürdür. Türkiye’nin çok sevilen bir şahsiyetidir” dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@