Ambulans sürmenin detaylarını öğreniyorlar

Eskişehir İl Ambulans Servisi, hizmet kalitesini arttırmak ve Eskişehir halkının ihtiyaç duyduğu zamanlarda saniyeler içerisinde ulaşmak için çalışıyor.

EĞİTİM 28.06.2021, 15:13
Ambulans sürmenin detaylarını öğreniyorlar

Eskişehir İl Ambulans Servisi (İAS) ambulans eğitimleri ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Eskişehir İl Ambulans Servisi olarak hizmet kalitemizi sürekli arttırmak ve Eskişehir halkının bize ihtiyaç duyduğu zamanlarda saniyeler içerisinde ulaşmak için sürekli çalışıyoruz. 2020 yılında başlayan pandemi sebebiyle Covid19 tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitimlerimize ara vermiş ancak tüm hizmetiçi eğitimlerimizi online şekilde devam ettirmiştik. 

Personelimizin eğitim ihtiyacını her daim karşılamaya çalışan Eğitim birimimiz, Başhekimimiz Dr. Veli Görkem PALA’nın Eskişehir Organize Sanayi Bölge (EOSB) Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonrası EOSB bulunan pist onayını alarak Mayıs 2021 tarihinde planlamaya başladığı Sağlık Bakanlığımızın alınması zorunlu hizmet içi eğitimi olan Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) 22-23- 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde yapıldı. 

Sağlık Bakanlığı onaylı ve Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği personelleri olan ASTE il koordinatörlerinin eğitmen olarak görev aldığı eğitimde; 18 personelimizin 17’si başarı ile bu eğitimi geçmiştir. ASTE eğitimimiz 3 eğitim ambulansı ve 1 servis aracı ile yapılarak, toplamda 300 trafik eğitim dubası kullanılmıştır. Eğitime katılan personellerimizin %90’nı sağlık personeli iken %10’u şoför olarak hizmet vermektedir. 

Eğitimi başarı ile tamamlayan personellerimiz sertifikalarını Covid19 tedbirleri alınarak düzenlenen törende İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem PALA’dan ve ASTE İl Koordinatörlerimizden almıştır. 

Bu eğitimle birlikte Eskişehir İl Ambulans Servisi personellerimiz arasında ambulans sürücülüğü yapan ancak ASTE’si olmayan personelimiz kalmamışken, tüm sağlık personellerimiz arasında ASTE’si olanlar yaklaşık %75 seviyesine yükselmiştir." 

"Ambulans kullanmak normal araç kullanmak gibi değil"

Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala; “trafikte ambulans kullanmak normal araç kullanmak gibi değil, hem bir can yetiştirmeye çalışıyorsunuz hem de 3 can taşıyorsunuz, bu sebeple daha bir dikkat daha fazla reflex gerektiriyor, bakanlığımızın hizmetiçi eğitimi olan ASTE’yi Eskişehir İl Ambulans Servisi olarak tüm personellerimize aldırıyoruz, çünkü yeri geliyor ambulansı hastaya müdahale eden ekip amiri kullanmak zorunda kalabiliyor” dedi. 

"Tehlikeli hareketlerden kaçınmayı öğretiyoruz"

Eskişehir ASTE Eğitmeni ve Eskişehir İl Ambulans Servisi personeli ATT. Rıza Gök; “ASTE ekip arkadaşlarımız için çok önemli, biz burada araç kullanmayı değil ambulansın manevra kabiliyetini ve gereksiz tehlikeli hareketlerden kaçınmayı öğretiyoruz, şuan 3 eğitim ambulansını ve bu imkanları bize sağlayan başhekimimiz Dr. Veli Görkem PALA’yada teşekkür ediyorum” dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@