Anadolu Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Anadolu Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezunlarını düzenlediği mezuniyet törenleriyle uğurladı... Rektör Erdal'dan önemli açıklamalar...

EĞİTİM 11.06.2023, 16:55 12.06.2023, 15:16
Anadolu Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Anadolu Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezunlarını düzenlediği mezuniyet törenleriyle uğurladı. 11 haziran Pazar günü de düzenlenen mezuniyet törenlerinde farklı oturumlarla öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı. Eskişehir Şehit Anıl Gül Spor Salonunda gerçekleştirilen törenlerde ilk oturumda Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Yunusemre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, ikinci oturumda ise Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi mezunları ve Çocuk Üniversitesinin minik öğrencileri keplerini havaya attı.

Törene Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Betül Demir, Prof. Dr. Fatih Temizel, Prof. Dr. Ali Resul Usul, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Rahmi Atalay, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Lillian Tonella Tüzün, Yunusemre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Göksel Arli, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kaya, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Sezgin, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Zafer Erdoğan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katılım gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal: “Bugün mezuniyetini kutladığımız bütün Fakülte ve Yüksekokulları, ülkemizde çok saygın bir konumdalar”

“Sevgili öğrencilerimiz, hiç şüphe yok ki bu özel gün sizin gününüz.” diyerek mezuniyet töreninin açılış konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal şunları söyledi: “Yıllar boyunca bu güzel ve yemyeşil kampüsümüzde bir yandan derslerinize girerken öte yandan pek çok kültür sanat ve spor faaliyetine katıldınız. Bugüne ulaşabilmek için yoğun bir şekilde emek ve gayret sarf ettiniz. Öte yandan güzel dostluklar edindiniz, güzel anılar biriktirdiniz. Gururla söylemek isterim ki Anadolu Üniversitesinin bugün mezuniyetini kutladığımız bütün Fakülte ve Yüksekokulları, ülkemizde çok saygın bir konumdalar. Muhakkak ki başarınızın ardındaki en büyük destekçilerinizin başında aileleriniz geliyor. Bugünkü iftihar ve mutluluğumuzun temelinde onların sizlere verdiği destek ve duyduğu güvenin olduğunu biliyor ve ailelerinizi tek tek tebrik ediyorum. Ailelerinizin yanı sıra fedakârca sizlerin her konuda daha donanımlı olmanız için ellerinden gelen bütün gayreti gösteren Anadolu Üniversitesinin kıymetli akademisyenlerine de bu bağlamda teşekkürü bir borç bilirim. Sevgili gençler, Üniversitemizde çağın gereklerine uygun olarak aldığınız nitelikli eğitimle birlikte her birinizin alanında çok güzel yerlere geleceğine; ülkemizin müreffeh yarınlarını inşa edeceğine güvenimiz tam. Sizler, bizim umudumuz ve geleceğimizsiniz. Ailemizin fertleri olarak Anadolu Üniversitesi kimliğini daima gururla taşıyacak ve bizleri de gururlandırmaya devam edeceksiniz. Bu güzel günde sizleri, hocalarınızı ve ailelerinizi tekrar tebrik ediyor, içtenlikle yolunuzun ve bahtınızın hep açık olmasını diliyorum.”

Rektör Erdal: “Açıköğretim Sistemi bir çok ilki ve yeniliği hayata geçirmeye devam ediyor”

Açıköğretim Sistemi mezunlarının da mezuniyetini kutlayan Rektör Erdal ayrıca şunları söyledi: "Bugün mezuniyet gururunu yaşadığınız Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde kabul edilebilirlik kriterlerini sağlamanın yanı sıra büyük bir saygınlığa ve her yıl artan bir ilgiye sahip. Güçlü teknolojik altyapısı ve uzman eğitim kadrosu ile Açıköğretim Sistemimiz uluslararası düzeyde iş birlikleri için cazibe merkezi haline gelirken gururla belirtmek isterim ki Üniversitemiz açık ve uzaktan eğitimde dünyanın örnek üniversiteleri arasında yer almaktadır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi onlarca programıyla, ulusal sınırları da aşarak pek çok farklı kıtada ve coğrafyada, kendini daima yenilediği açık ve uzaktan öğretim yöntemleriyle Türk ve Dünya Yükseköğretim Sisteminde birçok ilki ve yeniliği hayata geçirmeye devam ediyor."

Tören, 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi not ortalamalarına göre derece alan Güzel Sanatlar Fakültesi Birincisi Ezgi Ertürk, İletişim Bilimleri Fakültesi Birincisi Nazra İleten, Turizm Fakültesi Birincisi Rabia Karatay, Devlet Konservatuvarı Birincisi Zehra Özyazgan, Açıköğretim Fakültesi Birincileri Alperen Yasa, İşletme Fakültesi Birincisi Sercan Çakıcı, İktisat Fakültesi'ni dereceyle bitiren Murat Yıldız, Yunus Emre Sağlık Hizmetleri MYO Birincisi Sinem Özdemir’in mezunlar adına gerçekleştirdikleri konuşmalar ile devam etti. Ana bilim dallarından dereceyle mezun olan öğrenciler mezun belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal ve fakülte dekanlarının elinden aldı. Coşkuyla geçen törenin sonunda tüm öğrenciler Rektör Erdal ile keplerini havaya fırlattı.

Tören kayıtlarına Anadolu Üniversitesi YouTube kanalı youtube.com/anadoluniv  üzerinden de erişilebilecek.

Mezuniyet fotoğraf galerisi de kısa süre içerisinde erişime açılacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@