Anadolu Üniversitesi'nde önemli eğitim

Anadolu Üniversitesi her yaştan, tüm eğitim düzeylerinde ve meslek gruplarındaki bireylere yaşam boyu öğrenme fırsatları sunmaya devam ediyor.

EĞİTİM 11.08.2023, 15:03
Anadolu Üniversitesi'nde önemli eğitim

Anadolu Üniversitesi her yaştan, tüm eğitim düzeylerinde ve meslek gruplarındaki bireylere yaşam boyu öğrenme fırsatları sunmaya devam ediyor. Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ANADOLUSEM) bünyesinde Dr. Öğr. Üyesi Meral Ceylan Çapar tarafından Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) ve Yaşam eğitimi düzenlendi. 8 hafta boyunca teorik ve uygulamalı içeriklerin paylaşıldığı Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) ve Yaşam eğitimi 2 Ağustos 2023 tarihinde tamamlanarak eğitim programını başarıyla tamamlayan kişilere katılım belgeleri takdim edildi. Yoğun talep gören eğitime katılan bireyler yüksek memnuniyet düzeyine ulaştıklarını ifade ederken yeni ve ileri düzey eğitimler için taleplerini dile getirdiler. Bilinçli Farkındalık ve Yaşam eğitim programının Eylül ayından itibaren yeniden açılması planlanıyor. Detaylara https://sem.anadolu.edu.tr/egitim-katalogu/bilincli-farkindalik-mindfulness-ve-yasam adresinden ulaşılabilir.

Eğitim programının kapsamı nedir?

Bilinçli Farkındalık ve Yaşam eğitiminde, bilinçli farkındalık kavramı tanıtılmaktadır. Anları hızlı yaşayıp hızlı tükettiğimiz bu zamanda, bilinçli farkındalık uygulamaları yavaşlamamıza, otopilottan çıkabilmemize ve stresle başa çıkmamıza yardımcı olmaktadır. Çevrim içi olarak yapılan derslerde, teorik bilginin yanında katılımcıların kendi yaşamlarında anda kalabilmeleri için bilinçli farkındalık meditasyonları ve grup paylaşımları yapılmaktadır. Bilinçli farkındalık ve öz şefkat konusuna da değinen bu dersin sonunda katılımcılara, yaşamlarına bilinçli farkındalığı kazandırmayı ve bilinçli farkındalık uygulamalarıyla anda kalarak günlük yaşamda yaşadıkları stres ve anksiyetelerini azaltmaya yardımcı olmak hedeflenmektedir.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@