Anadolu Üniversitesi'nden 10 bin TL'ye varan burs imkanı!

Anadolu Üniversitesi, sağladığı başarı bursları ile Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin de yanında yer almaya devam ediyor...

EĞİTİM 06.08.2022, 12:19
Anadolu Üniversitesi'nden 10 bin TL'ye varan burs imkanı!

Anadolu Üniversitesi, sağladığı başarı bursları ile Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin de yanında yer almaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleriyle başlatılan “Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları” projesi, öğrencilere hayallerini kurdukları uluslararası sanat organizasyonlarına katılım imkânı sağlıyor. Bu kapsamda “Sanata Destek Bursu” adıyla Devlet Konservatuarı bölümlerine özel yetenek sınavı sonucunda yerleşen öğrencilere başarı sıralamalarına göre 10.000 TL’ye varan çeşitli burs olanakları sağlanıyor. 

Öğrenciler uluslararası sanat organizasyonlarına katılıyor 

Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavı’nda bölüm bazında en yüksek puanı alarak bölümlerine birincilikle yerleşen adaylara Edinburgh Uluslararası Tiyatro Festivali, Berlin Filarmoni Orkestrası konserine ve benzeri uluslararası sanat organizasyonlarına katılım için 10.000 TL’ye kadar destek sağlanıyor. Bunun yanı sıra burs almaya hak kazanan öğrenciler Anadolu Üniversitesi yemekhanesinden öğrenenin hayatları boyunca ücretsiz yararlanma imkânları kavuşuyor.

Ön kayıtların 12 Ağustos’a kadar devam ettiği Devlet Konservatuvarında 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında her bölüme farklı günlerde olacak şekilde yetenek sınavları yapılacak. Bu kapsamda burslar hakkında detaylı bilgiye Tercihim Anadolu web sitesi tercihim.anadolu.edu.tr ve www.anadolu.edu.tr  adreslerinden ulaşılabilir.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@