Artık o belge olmadan lokanta açılamayacak!

Eskişehir Lokantacılar Odası, Kalfalık ve Ustalık belgesi sınavlarında 10. dönem mezunlarını verdi.

EĞİTİM 29.08.2022, 14:32
Artık o belge olmadan lokanta açılamayacak!

Eskişehir Lokantacılar Odası, 5362 Sayılı Esnaf kanunun 75.maddesindeki yetkiyle 3308 sayılı mesleki eğitim kanunun kapsam dışı meslek dallarında Kalfalık ve Ustalık belgesi sınavları 10.dönem mezunlarını verdi. 

Türkiye Lokantacılar,Pastacılar Federasyonu Genel başkan Vekili ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen "Amacımız yeni uyum yasaları ile gelen mesleki yeterlilik kanununca Eskişehirimiz’de tüm meslektaşlarımıza bu eğitimleri aldırmak ve mesleğinde eğitimsiz ve belgesiz hiçbir esnafımızı bırakmamaktır. 

2018 yılında göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Eskişehir'de ustalık belgesi bulunmayan bir tek işletme bile bırakmayacağız demiştik ve bu misyonla yolumuza devam ediyoruz. Eskişehir'de mesleki çıraklık eğitim merkezinden sonra odamızı sektörümüzün eğitim ve kurs merkezi haline getirdik. Türkiye’de mesleki eğitim kursları ve belgelendirme yaparak örnek odacılık sergileyerek Eskişehir’de ilk eğitim seferberliği başlatan ve bunun devamını sürdürebilen oda ve yöneticiler olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz. 

İşsizliğin önlenmesi için İŞKUR tarafından verilen prim teşvikinin mesleki eğitim alanlar için 2-3 kat artırıldığına değinen Bilen şu ifadeleri kullandı: “Özellikle kadınlar ve gençlerin istihdamını artırmak için verilecek prim teşvikine mesleki yeterlilik belgesine sahip olma krıteri getirilmesini çok önemsiyoruz. Mesleki Ustalık Belgesi sahibi olmanın önemi gittikçe artacaktır" dedi. 

Türkiye Lokantacılar, Pastacılar Federasyonu Genel başkan Vekili ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, "Bundan sonra lokanta açacak olan herkes ister Ticaret Odasına ister esnaf odasına kaydı olsun mutlaka ustalık belgesiyle belediyeye başvuracak. Bu belge olmadan işyeri açılmasına müsaade edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de hizmet sektöründe çalışan esnafımızın Bakanlığın 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamı dışında kalan meslek dalları için resmi gazetede ilan olunan çıraklık eğitimi uygulaması yapılmayan meslek dallarında Kebapçılık-köftecilik-Dönercilik-Pidecilik- Lahmacunculuk-Aperatif yiyecek maddeleri imalatı (tantuni, ciğer, kokoreç, midye, gözleme, katmer, dürüm sıkma, çiğ köfte vb.) simitçilik imalatı, çorbacılık işkembecilik, hamburger, tost, kumpir, pizza vb. mesleklerde eğitimli lokantacı ve gıda satışı yapan işyerlerinin olmasının şehrimiz ve ülkemiz adına çok büyük bir katma değer olduğunu her şeyin insan sağlığı için olduğunu belirterek eğitimin olduğu her alanda tüm gücümüzle ve ekibimizle destek vereceklerini belitti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@