banner194

Başkan Akar'dan Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki!

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, kamuda çalışan personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik değişikliği ile ilgili açıklama yaptı.

EĞİTİM 09.08.2022, 17:32
Başkan Akar'dan Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki!

İbrahim Akar, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: 

“1982 Darbe Anayasası'nın Kalıntısı Kılık Kıyafet Yönetmeliğinde Geçtiğimiz Günlerde Değişiklik Yapıldı. 

Buna göre Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz” ibaresi Danıştay 12. Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve 2021/7000 2022/2247 K. sayılı kararı ile iptal edilerek kamu kurumlarında erkek memurların sakal kesme zorunluluğu ortadan kaldırılmış ve iptal kararı Yönetmelik metninde yer almıştır. 

Ancak dün Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara yazdığı yazıda yönetmelik değişikliğini göz önüne almadan yönetmeliğin eski şekliyle bir yazı göndermiş ve bu da kafa karışıklıklarına sebep olmuştur. 

Bu konuda yetkilileri daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Bırakın milletin saçıyla, sakalıyla, kumaşıyla, beziyle, ayakkabısıyla uğraşmayı. Gelişen kalkınan demokratikleşme yolunda çok mesafe alan Türkiye bunlarla zaman kaybetmemeli. 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak 8 Ekim 2013 tarihinden bu yana darbe Anayasa'nın ürünü olan Kılık Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik yapılması yönünde ilk defa bizim öncülüğümüzde başlatılan sivil itatsizlik eylem kararımız ve bu yöndeki kararlılığımız devam etmektedir. 

Kamu çalışanlarımızın özgürleşmesi, kanun ve yönetmeliklerin darbeci zihniyetin kalıntılarından kurtulması, kılık-kıyafet serbestisini gerçek anlamda yaşamaları noktasında mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi ifade ediyor, büyüyen, gelişen ve özgürleşen Türkiye’nin hukuki süreçlerle yasaklardan tek tek kurtulmak yerine Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’in tamamen kaldırılmasını sağlayacak iradeye sahip olduğunu bir kez daha yineliyorum.” 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
ESKİŞEHİR MEM ÇALIŞANLARI 1 yıl önce
İBRAHİM AKAR BİZLER KILIK KIYAFET SİVİL İTATSİZLİK KARARI YAĞMUR DEMEDEN ÇAMUR DEMEDEN DOLU DEMEDEN SOĞUK DEMEDEN YEDİLERİN GİRİŞİNDE O ZORLU ŞARTLARDA MÜCADELE EDERKEN SENİ HİÇ BİR EYLEMLERDE GÖRMEDİK ŞİMDİDE KALKMIŞSIN YÖNETMELİKTEN BAHSEDİYORSUN HADİ ORDAN TEPEDEN GELME TORPİLLİ SNDİKA BAŞKANIMISIN NEYSİN.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@