Başkan Faik Alkan'dan, o okul müdürünün iadesine sert tepki!

Bursa'da okul müdürü kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulmasını istedi, sonra açığa alındı. Müdür, tekrar atandı. Eğitimci Faik Alkan sert çıktı...

EĞİTİM 30.03.2022, 13:19 31.03.2022, 19:47
Başkan Faik Alkan'dan, o okul müdürünün iadesine sert tepki!

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

'LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİME MEYDAN OKUYORLAR'

"Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü, okulda kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulması için öğretmenlere yazı göndermesinin ardından açığa alınmıştı. Ancak, siyasi iktidara yakınlıklarıyla bilinen Eğitim Bir Sen  Bursa şubesi başta olmak üzere, çeşitli cemaatlerin bu okul müdürüne destek açıklamaları yapmalarının ardından okul müdürü görevine iade edildi. Yaşanan bu durum sadece bir okul Müdürlüğü tartışması değildir. Eğitim sistemimizin bir bütün olarak tarikatların, cemaatlerin ve bunlara destek veren “eğitim” sendikalarının nasıl kontrolüne geçtiğini gözler önüne sermiştir. Öyle ki, hukuka uygun hareket etmek zorunda olan bir okul yöneticisi aleni biçimde hukuka, çocuk haklarına, anayasanın en temel hükümlerine, laik ve bilimsel eğitime meydan okuması göz göre göre ödüllendirilmiştir.

'CEMAAT VE TARİKATLARA DESTEK VERENLER SUÇ İŞLİYORLAR'

Hâlbuki ortada ağır bir suç bulunmaktadır. Ancak, her zulmün, her eşitsizliğin ve her haksızlığın karşısında dini kendisine kalkan etmeyi alışkanlık edinenler, bırakalım suçlarıyla yüzleşmeyi, her defasında daha cüretkâr eylem ve uygulamalara imza atmaktadır. Bunun adı açık ve nettir! Türkiye’de bu okul müdürü ve onun gibi cüretkâr yöneticiler, cemaat ve tarikatlar ile onlara destek veren tüm örgütler, laik ve bilimsel eğitimi un ufak etmeye çalışmakta, dolayısıyla da açıkça anayasal suç işlemektedir. Eğitim Sen olarak, devletin tüm imkânlarını ellerinde tutan ve güçlünün yasasını hukuk sanan herkese bir gerçeği hatırlatmak istiyoruz! Hepinizi tek tek, isim isim, örgütsel hafızamıza kazıyor, er ya da geç hukuk önünde hesap vereceğiniz günleri getireceğimizi bilmenizi istiyoruz!

'BU ÜLKEDE HERKES EŞİT DEĞERDE'

Unutmayın ki, çocuklarımızı iğrenç fantezilerinizin nesnesi yapmanızı ve her çocuğun haklarıyla var olduğu gerçeğini yok saymanızı engellemek için tüm örgütlü gücümüzü seferber etmekten vazgeçmeyeceğiz! Eskişehir başta olmak üzere bu tür okul müdürlerine  karşı Türkiye’nin dört yanında okul okul, sınıf sınıf tüm eğitim sistemini mercek altında tutmaktaki kararlığımızı ve çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmemekteki irademizi göreceksiniz! Bu ülkede yaşayan herkesin eşit değerde olduğu hakikatini sizlere öğreteceğiz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@