Başkan Faik Alkan eğitimde ekonomik sorunlara dikkat çekti

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, yeni eğitim öğretim yılında ekonomik zorluklara dikkat çekti.

EĞİTİM 12.09.2022, 11:40
Başkan Faik Alkan eğitimde ekonomik sorunlara dikkat çekti

Başkan Faik Alkan yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Yeni bir eğitim dönemine girmiş bulunmaktayız. Eğitim emekçilerinin ekonomik, barınma ve ulaşım sorunu hat safhada iken siyasi iktidar ve ilimizdeki Milli Eğitim bürokrasisi tarafından toz pembe tablo çizilmektedir.

Eğitim Sen'in araştırmasına göre, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlarken veliler, zorunlu ihtiyaçlara Türkiye’de ortalama şu harcamayı yapmakta:

- İlkokul 1. sınıfa başlayacak bir öğrenci için 2 bin 840 TL,

- Ortaokula başlayacak bir öğrenci için 3 bin 180 TL,

- Liseye başlayacak bir öğrenci için 3 bin 270 TL. ödemek durumunda.

Öte yandan okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkı devlet tarafından karşılanmalıdır. MEB, çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve eğitim sürecinin sağlıklı işlemesi için öğrencilerin beslenme sorununu çözmek için ayrı bir bütçe ayırmak durumundadır.

Bir sorun da şudur: Eskişehir’de velilerden aidat parası adı altında 150 ile 300 lira arasında ücret talep ediliyor. Eskişehir’de okulların önemli bir bölümü ciddi anlamda ödenek sıkıntısı çekerken bakanlığın göndermediği kaynaklar öğrencilerden düzenli olarak toplanan aidatlar karşılanmaktadır. Eskişehir’de, yardımcı hizmetli sorununu çözülemedi. İkili eğitim  hala temel kronik mesele olarak devam etmektedir. Kamusal eğitimin bitirilmesinin sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@