Başkan Faik Alkan sordu: Proje okullarında hukuk mu, keyfilik mi?

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Borsa İstanbul Fen Lisesi'ne bakanlık oluruyla atama yapılmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu...

EĞİTİM 07.12.2022, 17:10 07.12.2022, 17:39
Başkan Faik Alkan sordu: Proje okullarında hukuk mu, keyfilik mi?

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Eğitim sistemimizde ne doğru dedirten, hukuku tersten işleten hatta hülle ile yapılan işlere bolca imza atılan dönemden geçiyoruz. Kuruldukları günden beri tartışmaların odağında olan Proje Okullarına öğretmen atamasının kriterleri konulmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı takviminden önce atamalara imza atmaktadır. Ayrıca birçok dava konusu olan bu okullara öğretmen ataması hukuk açısından da çerçeve çizilerek belirlenmiştir. Proje okullarına öğretmen atanması konusunda Mart 2022 yılında esas ve usuller yargı kararları doğrultusunda düzenlenmiş iken, Eskişehir’de ilçeden merkeze atama gerçekleşiyor.

Proje Okullarına Nisan ayında, merkezi duyuru Eskişehir’de komisyon eli ile başlamış ve işletilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bu takvim dışında atama yapılamayacağını defalarca açıklamış iken Borsa İstanbul Fen Lisesine Bakanlık oluru ile atama yapılmıştır. 

Eskişehir Eğitim Sen olarak soruyoruz :

- 652 KHK 37.madde kapsamında Borsa İstanbul Fen Lisesine yapılan bu atamada kamu yararı nerededir?

- Milli Eğitim Bakanlığı eli ile hukuk adeta ortadan kaldırılmıştır. Yeni hukuk nedir?

- Bu okulumuzda çalışma barışı yine Bakanlık eliyle bozulmuştur. Nisan dönemi neden işletilmemiştir?

- Eskişehir'in ilçelerine yıllardır gidiş geliş yapan arkadaşlarımızda haklı olarak kriterin adamcılık üzerinden yapıldığı hissini güçlendirmiştir. Bu okula başvuran ismi dahi komisyona ulaşmayan arkadaşlara haksızlık yapılmamış mıdır?

Cevaplar aslında bellidir. Kriterler ve atama usulu belli bir durum, hukukun temel ilkesi olan eşitlik ilkesi zedelenerek yapılmıştır. Eğitim Sen olarak hukuksal  süreci başlattığımız Eskişehir kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@