Çağdaş Okulları öğrencilerinden önemli başarı

TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri (2204-A) bölge finalleri sonuçları açıklandı... Çağdaş Okulları öğrencileri dikkat çeken başarıya imza attı...

EĞİTİM 10.04.2023, 14:47
Çağdaş Okulları öğrencilerinden önemli başarı

TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri (2204-A) bölge finalleri sonuçları açıklandı. Buna göre Özel Çağdaş Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Elif Ece Yiğit ve Elif Yağmur Baysal'ın danışman öğretmenleri Neval Akyol önderliğinde hazırladıkları "Zamansız Değerlerin Varisiyiz, Mirasımız Kültürümüz Bizim" adlı proje TÜBİTAK Bölge 1’incisi oldu. Çağdaş öğrencileri, Eskişehir'i TÜBİTAK Türkiye finallerinde temsil edecek.

'ÇOK MUTLU VE GURURLUYUZ'

TÜBİTAK'ta elde ettikleri başarı hakkında konuşan Proje Danışman Öğretmeni Tarih Öğretmeni Neval Akyol, "Ülkemiz çok köklü bir kültüre sahip. Zamansız değerlerimiz olarak adlandırdığımız milli değerlerin mirasçısı olan öğrencilerimiz, UNESCO tarafından belirlenen kültürel miras unsurlarımızı gelecek nesillere aktarmak, bu milli değerlerin mirasçısı olduklarını göstermek için canla başla çalıştı. Bu değerleri yaşatmak için daha fazla çalışacağız, yeni nesillere bu mirasımızı aktaracağız. Okulumuzu Türkiye Finallerinde temsil edeceğimiz için çok mutlu ve gururluyuz" diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@