Çağfen Koleji'nden önemli başarı: TÜBİTAK yarışmasında bölge finalinde!

Çağfen Koleji Lise öğrencileri, Fizik alanında katıldıkları 'TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Bursa Bölge Finallerine kaldı...

EĞİTİM 15.03.2022, 13:27 16.03.2022, 18:32
Çağfen Koleji'nden önemli başarı: TÜBİTAK yarışmasında bölge finalinde!

Çağfen Koleji Lise öğrencisi Kayra Kartoğlu Fizik alanında katıldığı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda projesi ile Bursa Bölge Finallerine kalarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Çağfen Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Kayra Kartoğlu’nun Kendi Enerjisini Üreten Akülü Tekerlekli Sandalye’’ isimli proje çalışması bölge seçmelerine finalist olarak davet edildi.

Kayra Kartoğlu

Danışmanlığını Çağfen Koleji Anadolu Lisesi fizik öğretmenlerinden Meryem Özmumcu’nun yaptığı projede akülü tekerlekli sandalye kullanan bireylerin akü enerjisini lastiklerinden ve sandalyelerinden üretebilmesi amaçlanıyor.

Zengin: Öğrencilerimizin merak eden bireyler olmasını istiyoruz

Okullarında, öğrencilerini araştırmaya yönelten ve proje üretmeye teşvik eden bir eğitim sistemi benimsediklerini vurgulayan Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, "Öğrencilerimizin merak eden, merak ettiğini araştıran ve bundan sonuçlar elde eden bireyler olmalarını istiyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizi projeye teşvik ederek akademik gelişimlerini destekliyoruz. Öğrencimiz Kayra Kartoğlu akülü tekerlekli sandalye kullanan bireylere yönelik geliştirdiği projesi ile akü enerjisini lastiklerinden ve sandalyelerinden üretebilmesini amaçladı. Engellilere yönelik önemli konuların başında gelen akülü sandalye ile ilgili hazırladığı çalışmasının farkındalık oluşturacağını düşünüyorum. İlgi çekici bu projesiyle bölge seçmelerine katılacak olan öğrencimizin Türkiye finallerine kadar giderek başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@