Celalettin Kesikbaş: Hedefimiz genç istihdamı

Eskişehir Sanayi Odası ESO Akademi’de eğitimlerini tamamlayan Mekatronik Uzmanları ESO üyesi firmalarla bir araya gelerek iş görüşmelerini gerçekleştirdiler...

EĞİTİM 11.07.2023, 17:07
Celalettin Kesikbaş: Hedefimiz genç istihdamı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından Eskişehir’de gençlerin meslek sahibi olması hedefiyle yürüttüğü ücretsiz teknik eğitimlere katılan ve başarılı olan kursiyerler, firmaların Bakım-Onarım bölümlerinde işe yerleştirilmek üzere ESO’da gerçekleştirilen istihdam toplantılarına dahil oldular. 

Etkinliği değerlendiren ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “BEBKA'nın destekleriyle açtığımız ESO AkademiMekatronik Uzmanlık Programı’ndan mezun olan gençlerimize geçtiğimiz hafta sertifikalarını törenle teslim etmiştik. Bu programın sonuna bir de istihdam şenliği eklemek istedik. Daha önce yapılan mesleki eğitimlerden farklı olarak, bu kez gençlerimizi ihtiyaç sahibi üyelerimizle bir araya getirdik. Gençlerimizle firmalarımız arasında bir istihdam köprüsü kurmak istiyoruz. Gençlerimizin iş ve aş sahibi olmasını çok önemsiyoruz. Hem onların güzel bir gelecek kurmasına hem de firmalarımızın nitelikli personel ihtiyacına katkı sunmayı arzuluyoruz. Hedefimiz genç istihdamını en üst seviyeye taşımak” dedi. 

GENÇLERİMİZİN TAMAMINA İSTİHDAM YARATACAĞIZ

Gerçekleştirilen etkinliğe üye firmalardan yoğun bir talep geldiğinin altını çizen ESO Başkanı Kesikbaş, “ESO Akademi her geçen gün tanınırlığını artırıyor ve mesleki eğitim alanında önemli bir marka haline geliyor. Mekatronik alanında açtığımız ve 20 kursiyere eğitim verdiğimiz bu programda, henüz eğitim devam ederken işe yerleşen gençlerimiz oldu. Tüm kursiyerlerimizin iş sahibi olması için üyelerimize yapmış olduğumuz çağrıya da çok yüksek bir dönüş aldık. Firmalarımızdan toplamda 100’ün üzerinde bir istihdam talebi geldi. Bu taleplere daha üst seviyede cevap verebilmek için eğitimlerimizi artıracağız. ESO Akademi’ye gelen gençlerimizin tamamına istihdam yaratmak için elimizden ne gelirse yapıyoruz ve devam edeceğiz. Ülkemizin gençleri pırıl pırıl ve bizim görevimiz onların önünü açmak” değerlendirmesinde bulundu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@