banner298

banner194

Emine Nur Günay: Avrupa Konseyi KETEM'e inanamadı

Prof. Dr. Emine Nur Günay Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülen KETEM Destek Projesi Toplantısına katıldı...

EĞİTİM 04.05.2023, 15:21
Emine Nur Günay: Avrupa Konseyi KETEM'e inanamadı

Prof. Dr. Emine Nur Günay Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi Tanıtım Toplantısına Sarıcakaya’da katıldı. Toplantıya ilçe kurum amirleri ve eşleri, muhtarlar ve eşleri, sağlık personeli, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. KETEM projesinde meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolorektal kanseri taramaları yapılmakta ve toplum içerisinde farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. 

AVRUPA KONSEYİ’NDE 46 AVRUPA ÜLKESİ PROJEYE İNANAMADI

KETEM projesinin dünyada bir benzerinin olmadığını ifade eden Milletvekili Günay “Bu proje benim için o kadar değerliydi ki ben de hanımefendinin Eskişehir'e gelmesiyle bu projeyle tanıştım. Hanımefendi bunu Türkiye'de başlatan hekim. Programım imkân verdikçe eğitim programlarına önce bir kadın sonra da kadın milletvekili olarak katıldım ve destek olmaya çalıştım.  Hanımlarımızın ayağına kadar giden bir sağlık hizmeti. Dünyada başka bir yerde bu tür bir uygulama var mı diye merak ettim, rastlayamadım. Avrupa Konseyi parlamenterler meclisinde sekiz yıldır görev yapıyorum. Oraya ülkelerin bazı başarı örnekleri geliyor ve Konsey Kadın Milletvekilleri Komite üyesiyim. Meme Kanseri haftasında Komite olarak farkındalık paneli düzenledik, konumuz ‘Kırsal bölgelerde kadınlarımızın kanser açısından dezavantajlı konumu’ idi ve 46 ülkenin kadın parlamenterlerine Türkiye'deki KETEM örneğini Eskişehir’deki kırsal bölgelerdeki tarama verileri ile anlattım. Kimse inanamadı. İşte devletimiz sizin ayağınıza bu imkânı getiriyor, lütfen değerlendirin. Hepimiz birer sosyal sorumluluk projesinin içindeyiz. Sizler de bu eğitime katıldınız artık hem kendinizden hem de çevrenizden sorumlusunuz. İnşallah buradan da rekor düzeyde tarama sayıları bekliyoruz.” diye konuştu. 

MUTLU KADIN MUTLU TOPLUM

Günay “Hepimiz biliyoruz ki ailede kadın mutlu ve güçlü ise aileye yansır, mutlu aile mutlu toplum demektir. Bunun için önce sağlık diyoruz. Erken tanı ile tedavi edilebilecek bir hastalıktan kadınlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Projenin koordinatörü Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız ise, KETEM’lerde taramaların ücretsiz yapıldığını vurgulayarak sunumuna şöyle devam etti: “Kanser erken tanıyla önlenebilir. Devlet artık kurumuna gelmenizi beklemeden hizmeti ayağınıza getiriyor. Halkımızın sağlık bilincini oluşturup, kendi sağlığının takipçisi olmasını istiyoruz. Başta sağlık personelimiz olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını, basın mensuplarımızı, Eskişehir’li vatandaşlarımızı bu projeye destek olmaya davet ediyorum. “ diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@