Eskişehir'de çağdaş ve bilimsel eğitim vurgusu

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülük tarafından okullara imam görevlendirilmesine ilişkin protokol yapıldı. Başkan İsmail Kumru tepki gösterdi...

EĞİTİM 21.06.2023, 14:10
Eskişehir'de çağdaş ve bilimsel eğitim vurgusu

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eskişehir’de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan valilik onaylı protokol nedeniyle okullarda imamların görevlendirmesiyle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Başkan Kumru’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

"Geçtiğimiz günlerde  Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında imzalanan ve Eskişehir Valiliğinin de onay verdiği protokol sebebiyle okullarımızda imamların görevlendirilmesi ve yine farklı şehirlerde ÇEDES Projesi kapsamında okullara imam atanmasına çağdaş eğitim standartları ve bilimsel açıdan bir anlam veremiyoruz. Ülkemizde din eğitimi hali hazırda konuyla ilgili eğitim almış, pedagojik yeterliliğe sahip Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından müfredat dahilinde verilmekteyken, camilerde, müftülüklere bağlı kuran kurslarında isteyen kişilerin eğitim alma hakkı mevcutken, hiçbir pedagojik eğitimi olmayan imamların ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza dayatmacı mantıkla eğitim vermek için görevlendirmesi çağdaş ve bilimsel eğitim normlarına uymamaktadır. Camilerde görev alan imamların okullara atanması gibi bilim ve çağ dışı bir uygulamadır. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde bu tarz örnekler yoktur. 

Son yıllarda ülkemizde eğitim veren bir çok okulun  İmam Hatip okullarına dönüştürülmesi ve üzerine şimdi de imamların Milli Eğitim Okulları’nda görevlendirilmesi kaygı vericidir. Bu uygulama  Laik bir ülkede, laik bir eğitim sisteminde olmaması gereken bir uygulamadır. Dünyada bir çok ülke bilim ve çağdaş eğitim sistemine dayalı eğitim politikalarıyla vizyonlarını geliştirerek yenilikçi, üreten, icat eden nesiller yetiştirmek için çabalarken hükümetimiz bu çağ dışı uygulamalarla tersine politikalar uygulayarak, üretmek isteyen gençlerimizin beyin göçüyle yurt dışına yönelmesine sebep olmaktadır.  Bizler bu dayatma uygulamaları kabul etmiyoruz!  Eğitim sistemimize hiçbir fayda getirmeyen 4+4 sisteminde yapıldığı gibi oldu bittiyle yapılan çağ dışı uygulamalara karşı duracağız. Yetkilileri, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitimiyle ilgili politikalar belirlenirken ortak akılla davranmya, akademisyenlerin, bilim insanlarının, eğitimcilerin görüşleri değerlendirilerek kararlar almaya davet ediyoruz! Önceliğimiz çağdaş ve bilimsel eğitim olmalı."

saglisolluhaber.com

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@