Eskişehir'de eğitimciler tedirgin: Öğretmenler aşılanacak mı?

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan aşılama konusunda tedirgin olduklarını vurgulayarak Eskişehir’de binlerce eğitim çalışanının hala aşılanamadığını söyledi.

EĞİTİM 06.05.2021, 13:37 07.05.2021, 22:42
Eskişehir'de eğitimciler tedirgin: Öğretmenler aşılanacak mı?

Koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında alınan tam kapanma kararı 17 Mayıs’ta sona erecek. Kapanmanın sona ermesine günler kala eğitimcilerin tedirginliği artıyor.

Eskişehir’de koronavirüs rakamlarının yüksek olduğunu, mevcut şartlarda sınav yapılamayacağını ifade eden Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, şu görüşlere yer verdi:

“17 Mayıs’a sayılı günler kaldı ve Eskişehir'de aşılanmayan binlerce eğitim ve bilim emekçi var. Uzaktan eğitime erişemeyen milyonlarca öğrenci MEB’in gündeminde dahi değil. 2 Temmuz'a kadar okulların açık tutulacağı MEB’in gündeminde olmasına rağmen belirsizlik devam ediyor. Eskişehir'de günlük koronavirüs rakamları hala yüksek. Bu şartlarda okullarda sınavlar yapılamaz.

‘Derse katılım oranı az ‘

2 Mart’tan 29 Nisan’a kadar her kademede 70’e yakın okulda öğretmen arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Pandemi ve eğitim başlığında en az 300’e yakın öğretmen arkadaşlarımızla süreci ele alan bir saha çalışması gerçekleştirdik. Buna göre, öğretmenlerin büyük bir kısmı salgının yönetiminde başarısız olunduğunu düşünüyor. ‘Aşılar nerede’ sorusu çok soruldu. Geleceğe dair plan yapamadıkları ortaya çıktı. Okullarımızın fiziki olarak hazır olmadığı düşünülüyor. Derse katılım oranın, yüz yüze eğitim de olsa, sadece yüzde 10 olduğu ve uzaktan eğitimde bu oranın özellikle liselerde daha da düştüğü vurgulandı. Sığınmacı ve mülteci çocukların derslere giremediklerini, taşımalı sistemin çok yetersiz olduğunu, mesleki açıdan bir yabancılaşma yaşandığı ifade edildi.

‘Alınan kararlar sürekli değişiyor’

Öğretmen arkadaşlarımız uzaktan eğitim sürecinin bireysel çabalarına bırakıldığını, karar alma süreçlerine dahil edilmediklerini ve adeta günlük bir süreç yaşadıklarını söylediler. Öğretmenlerin çoğunluğu uzaktan eğitim sürecine ilişkin alınan kararların değiştirildiğine dikkat çekerken, gösterdikleri çabalara rağmen yeteri kadar etkili olamadıklarından da şikayet ettiler.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@