banner298

banner194

Eskişehir'de 'Kent Bahçeciliği' eğitimi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen Kent Bahçeciliği eğitimi vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

EĞİTİM 10.03.2023, 17:35
Eskişehir'de 'Kent Bahçeciliği' eğitimi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Kent Bahçeciliği” eğitimi vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülebilir ve verimli bir tarım yapılması amacıyla düzenlenen eğitim çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda Eskişehir’de faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan vatandaşlara eksik olduklarını düşündükleri ya da merak ettikleri alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlayan, “Çiftçi ve Kentli Üreticilere Eğitim” protokolü ile eğitimler verilmeye devam ediliyor.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Kent Bahçeciliği” eğitimi, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da Ziraat Mühendisi Eren Çağdaş’ın sunumu ile gerçekleştirdi.

Eren Çağdaş sunumunda, “Sebze ve meyve üzerindeki ilaç kalıntısının sorgulanması, arının tozlaşmada önemi, sıcaklığa duyarlı sebze ve meyveler, üretim sürecindeki hastalık ve zararlılar ile ekim dikim yerlerinin hazırlanması, kompost yapımı” gibi konularda önemli bilgiler aktardı.

Eğitim vatandaşların merak ettikleri sorulara yanıt bulduğu karşılıklı soru cevap bölümü ile tamamlandı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@