Eskişehir'de sihirli içecekler de ne?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu'nda sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekildi...

EĞİTİM 25.04.2023, 13:52
Eskişehir'de sihirli içecekler de ne?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu etkinlikleri kapsamında “Şatoda Sihirli İçecekler” adıyla gerçekleştirilen mutfak atölyesinde, sağlıklı beslenmenin önemine değinilirken çocuklar kefir kullanarak hazırladıkları içeceklerle hünerlerini sergilediler. 

Masallar aracılığı ile sağlıklı beslenme, besinlerin özellikleri, besinlerin sürdürülebilirliği ve basit yiyecek hazırlama yöntemleri konusunda her ay farklı konsept ile doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Masal Mutfağı Atölyesinin mart ayı için seçtiği konu fermantasyon oldu.

“Şatoda Sihirli İçecekler” adıyla gerçekleştirilen mutfak atölyesinde sağlıklı beslenmede fermente gıdaların önemine değinilirken kefir kullanılarak hazırladıkları içecek ile çocuklar hünerlerini sergiledi. Kefirin oluşumu, kullanımı ve yararlarına değinilen atölyede hazırlanan içecekler kırmızı pancar ile renklendirildi; bal ve muz ile de farklı bir tat verildi. Bu hali ile kefiri çok seven çocuklar, aynı zamanda faydalı bakterilerin sağlığa yararları ile ilgili de bildiklerini pekiştirdi. Sağlıklı bakteriler ve kefirin oluşumu konusunda oynan oyun, anlatılan masal ve yapılan resimler ile de dolu dolu gerçekleştirilen atölyenin ardından veliler, Eskişehir gibi yerde yaşadıkları için çok şanslı oldukları belirterek şehrini seven belediye çalışanlarına gönülden saygı ve sevgilerini ifade ettiler.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Madde 4 (Nitelikli Eğitim), Madde 5 (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği), Madde 12 (Sorumlu Üretim ve Tüketim)'e de vurgu yapan Masal Mutfağı Atölyesi her ay farklı konseptler ile devam edecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@