Eskişehir'in kurtuluşunu öğreniyorlar

Tepebaşı Belediyesi’nin Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu sergisini ziyaret eden öğrenciler Eskişehir’in kurtuluşunu öğreniyor.

EĞİTİM 06.05.2023, 15:39
Eskişehir'in kurtuluşunu öğreniyorlar

Tepebaşı Belediyesi, tarih bilinci ve milli olayların önemi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Tarih Vakfı iş birliğinde hazırlanan “Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” projesi de Eskişehir’in Milli Mücadele dönemine ışık tutuyor. Sergi, belgesel ve kitap serisinden oluşan ve Milli Mücadele yıllarını Eskişehir odaklı inceleyen proje, uzunca bir akademik çalışma ve araştırma döneminin ardından hayat buldu.

Öğrencilerden sergiye yoğun ilgi

Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu sergisi, Eskişehir’in uğradığı işgallerden verilen mücadelelere, Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e ilişkin tespitlerinden İnönü Savaşları’na kadar pek çok tarihi olayı, görsel zenginlikler ile ziyaretçilerine anlatıyor.

Merak ettiklerini sordular

Son olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi öncülüğünde sergiyi ziyaret eden 4. Sınıf öğrencileri, kentimizin kurtuluş mücadelesini öğrenme şansı yakaladı. Öğrenciler, sergiyi gezerek dönemi anlatan görselleri ve belgeleri görme şansı buldu. Ardından Meclis Salonuna gelen öğrenciler, sergide gördükleri görseller ve bilgiler doğrultusunda merak ettiklerini Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümünden Öğr. Gör. Burcu Çalıkuşu Aykanat’a sorma imkanı buldu.

Eskişehirli vatanseverlerin Milli Mücadele ile bütünleşmesini konu alan sergi, bir yıl boyunca Tepebaşı Belediyesi ana hizmet binasında ziyaretçilere açık kalacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@