ESO'da istihdam garantili eğitimler tamamlandı

Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) yürüttüğü ücretsiz teknik eğitimlere katılan ve başarılı olan 20 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

EĞİTİM 09.07.2023, 12:29 09.07.2023, 12:34
ESO'da istihdam garantili eğitimler tamamlandı

Eskişehir Sanayi Odası tarafından Eskişehir’de gençlerin meslek sahibi olması hedefiyle yürüttüğü ücretsiz teknik eğitimlere katılan ve başarılı olan 20 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

Sertifika törenine ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, BEBKA Genel Sekreteri Muhammet Zeki Durak, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Muhammet Taha Güven, Festo Genel Müdürü Alpay Özkan ile eğitime katılan gençler yer aldı.

Sertifika töreni öncesi konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “BEBKA'nın destekleriyle açtığımız ESO Akademiden mezun olan gençlerimizi yürekten kutlarım. Arzulu, istekli ve yılmadan eğitimlere devam ederek kolunuza bir altın bilezik taktınız. Ülkemize ve Eskişehir sanayisine büyük katkılarınız olacağına inanıyorum. Sizden ricam çalıştığınız iş yerinde hem değer üretin hem de geleceğinize yatırım yapın. Sizleri geleceğin sanayicileri olarak görmek istiyoruz. Türkiye’nin girişimcilik hikayelerine ihtiyacı var. Biraz sebat etmeniz gerekiyor. Ama ısrarla devam edin ve kolaycılığa kaçmayın. Kendi mesleğinizi ilerde nasıl yapacağınızın hayalini kurun. Unutmayın fırsatlar ülkesinde yaşıyorsunuz. Bu eğitimi kursiyerlerde hiçbir fire vermeden, başladığımız sayıyla tamamladık. Çok başarılı bir program hayata geçirdik. İnşallah hepinizi Eskişehir'in güzide firmalarında güzel işlere yerleştirmek için de özel bir etkinlik düzenleyeceğiz. Hem sizlerin meslek sahibi olmasına hem de firmalarımızın nitelikli personel sorununa katkı sunmak istiyoruz” dedi. 

Hedef 1000 Gence İş 

Törende konuşan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Muhammet Zeki Durak ise hedeflerinin yılda en az bin gence iş sağlamak olduğuna değinerek, “Benim kalkınma ajansında görevim olduğu gibi aynı zamanda üniversitede öğretim üyesiyim. Gençlerimizin istihdama, iş hayatına katılması için daha çok çaba harcıyor, projeler üretiyoruz. En az bin gencimizin iş hayatına katılması için çalışıyoruz. ESO'nun öncülüğünde aldığınız eğitimler sonrası inşallah tecrübe kazanıp kendi işinizin sahibi olmanız en büyük hedeflerimizden biri” diye konuştu. 

En İyisini Yapın 

“Yaptığınız işi en iyisini ortaya koyduğunuz sürece hangi pozisyonda olursanız olun başarı sizi mutlaka bulacaktır” diyerek törende gençlere tavsiyelerde bulunan Festo Genel Müdürü Alpay Özkan, “ESO ve BEBKA ortaklığında Festo’nun desteği ile aldığınız eğitimeler gelişmiş ülkelerde uygulanan eğitim modelleriyle kurgulandı. Çok önemli eğitimler ile iş hayatına hazır hale geldiniz. Diğer yandan sanayi ile entegre edilmiş bir uzmanlık programını tamamladınız” dedi.
Yapılan açılış konuşmaları sonrası eğitimlere katılan gençlere sertifikaları teslim edildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@