ESTÜ o görevi başarıyla tamamladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavı (ESTUYÖS‒2023) Başarıyla Gerçekleştirildi...

EĞİTİM 06.06.2023, 14:15
ESTÜ o görevi başarıyla tamamladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Sınav Hizmetleri Birimi tarafından ilk kez gerçekleştirilen Eskişehir Teknik Üniversitesinin Önlisans/Lisans Programlarına Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenciler için Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavı (ESTUYÖS‒2023) 20 Mayıs 2023 tarihinde, Türkiye ve Yurt Dışındaki 15 sınav merkezinde başarıyla gerçekleştirildi.

Ankara, Antalya, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Van, Köln, Münih ve Lefkoşa sınav merkezlerinde yaklaşık 700 adayın katılımıyla gerçekleştirilen Eskişehir Teknik Üniversitesinin Önlisans/Lisans Programlarına Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenciler için Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavı 2 saat sürdü. Süreçte; sinavbasvuru.eskisehir.edu.tr internet adresi üzerinden aday başvuruları alındı, sınav giriş ve sınav sonuç belgeleri adaylara açıldı ve ayrıca itiraz başvuruları değerlendirildi.

Rektör Özcan: “Deneyimli sınav hizmetleri ekibimizle ülkemizdeki ve yurt dışındaki merkezlerde güvenilir ve kaliteli ölçme-değerlendirme hizmeti verebilecek konuma geldik.”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, "Üniversitemizin “Sınav Hizmetleri Biriminde deneyimli bir insan kaynağı oluşturulduğunu ve birimin altyapısının güçlendirildiğini belirterek, Birimin; Havacılık Modül Sınavlarını (SHY66), uluslararası değişim programları için Yabancı Dil Sınavını; Ortak Dersler ve öğrenci mezuniyeti için zorunlu olan 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (ı) bendi uyarınca uygulanması gereken sınavlarının hazırlık sürecini ve sınavların uygulanmasını başarıyla yürüttüğüne değindi. Son olarak da Üniversitemizin kurulduğu 18 Mayıs 2018 tarihinden bugüne dek ilk kez ESTÜYÖS sınavını gerçekleştirdiğine de vurgu yaptı. Bundan sonra da Sınav Hizmetleri Biriminin; Kurumumuzdan ve kurum dışından gelebilecek sınav taleplerini karşılayabilecek, yurt içi ve yurt dışında çok merkezli sınav organizasyonlarını başarıyla gerçekleştirebilecek kapasiteye ulaşmıştır” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@