banner298

banner194

ESTÜ önemli projelere ev sahipliği yaptı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 16. Proje Fuarı ve Yarışması, Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

EĞİTİM 01.06.2023, 17:03
ESTÜ önemli projelere ev sahipliği yaptı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 16. Proje Fuarı ve Yarışması, Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. 30 Mayıs 2023 Salı günü düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus Özdemir, Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Metin SARAÇ, Seramik Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Servet TURAN, ARİNKOM TTO Müdürü Prof. Dr. Sayın Hasan Murat ERTUĞRUL, MDA İleri Teknoloji Seramik AŞ. Müdürü Sayın Alpagut KARA, öğretim elemanları, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“Bilginin sanayiye aktarılmasında bir köprü”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN, “Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bitirme projelerini sergilemek ve onları sektörle buluşturmak üzere 2008 yılından bu yana düzenlenmekte olan Proje Fuarı ve Yarışmasının bu yıl 16’ncısını düzenliyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılarının olacağını düşündüğümüz bu etkinliğin, bilginin sanayiye aktarılmasında bir köprü oluşturacağına, gençlerimize iş dünyası ile tanışmaları için önemli fırsatlar sunacağına ve bu kapsamda deneyim kazandıracağına inanıyorum” dedi. Etkinliğe, Mühendislik Fakültesi bünyesindeki 8 bölümden mezun olacak 340 öğrencinin katıldığını da sözlerine ekleyen Dekan Prof. Dr. ÖZKAN, “Öğrencilerimiz bu etkinliğe büyük emek verdikleri birbirinden değerli 186 projeyle katılmaktadır. Bu projelerden 77’si TÜBİTAK “2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'ndan, 22'si ise TÜBİTAK 2209 B Sanayi Odaklı Bitirme Tezi Destekleme Programından destek almış bulunmaktadır. Katılan tüm öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hedef, öğrencileri profesyonel yaşama hazırlamak

Mühendislik Fakültesi öğrencileri adına söz alan Makine Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Umut Başoğlu ise “Üniversite hayatımız boyunca hocalarımız tarafından bize aktarılan bilgiler doğrultusunda bizlere; ülkemize ve üniversitemize yararlı olacak projeler geliştirmeyi hedefledik. Bu amaç doğrultusunda bizlere sunulan projelerin yanı sıra geliştirmek istediğimiz projeleri de değerli hocalarımızın desteğiyle gerçekleştirme fırsatı bulduk. Güz döneminde çalışmalarını yürütmeye başladığımız tez çalışmamızın her bir adımında edindiğimiz bilgilerin yanında bizlere akademik hayatımızın ardından adım atacağımız profesyonel hayatımızda da yardımcı olacak, zaman yönetimi, kriz yönetimi ve takım oyuncusu veya lideri olma gibi yetkinlikler kazanma fırsatı tanınmıştır. Bu süreçte tüm danışman hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi.

Gençlere “Çalışkan ve girişimci olun” mesajı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Metin SARAÇ üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Öğrenciler sanayiyi tanımalı, sektöre hazır gelmeli, o yüzden bu etkinliği çok önemsiyor ve destekliyoruz” diyerek projeleriyle etkinliğe katılan gençlere çalışkan ve girişimci olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Hedef, 21. Yüzyıl Becerileri ile donatılmış mezunlar yetiştirmek

Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN ise konuşmasında Eskişehir Teknik Üniversitesinin bilimsel sıralamalarda sürekli yükselişte olduğunu ve birçok alanda büyük başarılarıyla anılır olduğunun altını çizdi. Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, lisans öğrencilerinin bu tip etkinliklerde yetkinliklerini göstermelerinin, projelerini sektör temsilcilerine ve sanayicilere sunmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Mezunlarımızı üniversiteden gerçek yaşama ve profesyonel hayata uğurlamak hedefimiz doğrultusunda öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileri kazanmış olarak ve Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde karmaşık sorunların çözümü konusunda farkındalığı yüksek ve daha da önemlisi deneyimli bireyler olarak profesyonel yaşama hazır olmalarını istiyor ve bunun gerekli her türlü desteği sunuyoruz” dedi.

Üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının birbirlerine karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlamak ve bir üniversitenin kendi bünyesinde araştırma faaliyeti yürüttüğü tüm araştırma alanlarından hangilerinde; görece daha yetkin olduğunun analiz edilebilmesine imkân tanımak amacıyla hazırlanan "Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi" çalışması sonuçlarının geçen hafta ilan edildiğine değinen Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, Eskişehir Teknik Üniversitesinin “Hava Araçları (Uçak, İHA vb.) Tasarımı, Testi ve Performansı; “Raylı Sistemler”, “Ulaştırma ve Lojistik”, “Enerji Depolama (Pil Teknolojileri Dâhil)”, “Enerji Verimliliği”, “Güneş Enerjisi”, “Yoğun Madde Fiziği (Katı Hal Fiziği ve Süperiletkenlik dâhil)”, “Yüzeyler ve Arayüzler”, “Yer Gözlem, Uydu ve Fırlatma Teknolojileri”, “Elektrokimya”, “Fizikokimya ve Teorik Kimya”, “Eklemeli İmalat (Hızlı prototipleme, 3D imalat vb.)”, “Biyomalzeme”, “Metaller ve Alaşımlar”, “Seramik ve Kompozitler”, “Yüzey, Kaplama ve Filmler”, “Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri (Batarya Teknolojileri dâhil)” gibi kategorilerde tüm üniversiteler arasında ilk sıralarda yer bulduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN ayrıca öğrencilerimizi her zaman cesaretlendirmeye ve araştırma sürecine dâhil etmeye çabaladıklarını belirtti. Buna ek olarak “TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenen proje sayımızın her yıl artarak devam ettiğine ve bu projelerde Türkiye’de üniversiteler arasında en fazla öğrenci projesi (121 proje) kabul edilen 5. Üniversite konumunda olduğumuza ve “2209B Sanayi Destekli Öğrenci Projeleri”nde en fazla projesi (28 proje) kabul edilen ikinci Üniversite olduğumuza da vurgu yaptı.

Açılış töreninin ardından Mühendislik Fakültesi; Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği olmak üzere 8 bölümün öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, jüri üyelerine ve katılımcılara sunuldu.

Jüri üyelerine ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. ÖZDEMİR ile Prof. Dr. KAYA ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. APAYDIN ÖZKAN tarafından takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@