Faik Alkan'dan çarpıcı açıklama! Eskişehir'de eğitim dinselleşiyor mu?

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan eğitimde laikliğin erozyona uğradığını ve eğitimin dinselleştiğini savundu...

EĞİTİM 13.06.2022, 12:00 14.06.2022, 17:07
Faik Alkan'dan çarpıcı açıklama! Eskişehir'de eğitim dinselleşiyor mu?

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı açıklamada, 2014'te protokolü imzalanan bir projenin yaklaşık 8 yıl bekletilerek neden bugün hayata geçirildiğini sordu.

Alkan, şu ifadelere yer verdi:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün yürüttüğü, Örgün Eğitim İle Birlikte Hafız Projesi kapsamında İlkokul 4. Sınıf öğretmenleri, Rehberlik Öğretmenleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tanıtım toplantısına zorunlu olarak katılmaları istenmektedir. Bugüne kadar Eskişehir’de uygulaması olmayan bu projenin protokolü 2014 yılında yapılmış. EĞİTİM SEN olarak soruyoruz, neden şimdi?

Faik Alkan

Diğer taraftan ikili eğitim yapan okullarımızın öğretmenleri derslerini bitirip zorunda kalarak bu toplantıya katılılacaklar. Bu bir angaryadır. Yine tam gün eğitimdeki okullarda 4.sınıf öğrencileri ne olacak? Nöbetçi olan arkadaşların ücretleri yine ödemeyecek. Bu durum nasıl telafi edilecek? Eğitimde laiklik ilkesi tamamen erozyona uğramış durumdadır. Eğitim Sen olarak, eğitimin bu kadar dinselleşmesine sessiz kalmayacağımızı tekrar Eskişehir kamuoyu le paylaşmak isteriz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@