Faik Alkan'dan Pervin Töre'ye dikkat çeken sorular!

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, okullar açılmak üzereyken sorunları gündeme getirdi... Alkan, Pervin Töre'ye cevaplaması için sorular sordu...

EĞİTİM 06.09.2022, 12:13
Faik Alkan'dan Pervin Töre'ye dikkat çeken sorular!

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Eskişehir’de okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen sorunlar çözülemediği gibi yeni sorunlarda eklenmeye başladı. Çamlıca ve Emek başta olmak üzere okulların yetersiz kaldığı bölgelerde ikili eğitime devam ediyor. Hatta tekli eğitim veren okullarımızda ikili eğitime geçiyor. Birinci sınıflarda tam gün uygulamasına geçen okulların veli ve idarecileri, alt yapı sorunun çözülememesinden dolayı karşı karşıya gelmektedir.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tam gün uygulamasına geçerken hiçbir şekilde okul idarecilerinin görüşünü almadan süreci başlattı. Fiziki yeterliliği olmayan okullar tam güne geçti. Son olarak Mualla Zeyrek İlkokulunda yaşananlar, 'ne olacak bu eğitim Eskişehir’de' dedirtiyor bizlere. 

Buna istinaden soruyoruz:

- Bu okulumuzda özel sınıf uygulaması mı başladı?

- Birinci sınıf mevcutları az tutulurken diğer şubelerde öğrenci sayılıları artırılıyor mu?

- Mualla Zeyrek İlkokulunun birinci sınıf öğrencileri nerede ve nasıl yemek yiyecekler? Yoksa saat 17.00'ye kadar bu öğrenciler simitle mi kalacak?

- Tam güne geçen okulların birinci sınıflarına yemek sağlayıcı olarak lanse edilen Gazi MTAL'de yeterli personel var mı? Okullarda yemek için personel sorununu İl Milli Eğitim Müdürlüğü çözebilecek mi?"

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@