banner298

banner194

İbrahim Akar Eğitim İş'e yüklendi, başörtüsü vurgusu yaptı

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, Eğitim İş sendikasının kılık kıyafet ile ilgili kararını sert bir dille eleştirdi.

EĞİTİM 18.09.2022, 17:47
İbrahim Akar Eğitim İş'e yüklendi, başörtüsü vurgusu yaptı

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, Eğitim-İş Sendikası'nın okullardaki kılık-kıyafet uygulaması ile ilgili aldığı kararın metnini sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi. 

 "Eğitim İş eski Türkiye'nin ve ona ait yasakların geri gelmesi için göreve hazır" diyen Başkan İbrahim Akar, şu ifadelere yer verdi:

"Yıllarca kamusal alan yalanıyla dini değerlerimize, kişinin inanç ve ifade özgürlüğüne karşı olanlar, kendisi gibi olmayan kendisi gibi düşünmeyene yaşama hakkı tanımayan zihniyet bugün bu hakların verilmesinden rahatsız. Öyleki bunları dile getirirken yine her zaman olduğu gibi Atatürk maskesini takmış ilke inkılaplar kalkanını eline almışlar. Lafı evirip çevirmeyin, orasından burasından bükmeyin tıpkı eski Türkiye'de olduğu gibi kamuda inanç hürriyeti, başörtüsü, özgürlüklere karşıyız, bu yasakların geri gelmesi için 671 sayılı kanuna göre şapkamızı takarız, gölgesinde oturduğumuz masadan aldığımız güçle gözlerimizi kaparız, vazifemizi yaparız, her türlü göreve hazırız deyin. Muhtaç olduğunuz kudret tarihinizin yazılı olduğu kirli sayfalarda mevcuttur."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@