Kreş yöneticilerinden çağrı

Eskişehir'deki okul öncesi eğitim kurumlarından ortak açıklama geldi. Açıklamada, okul öncesi eğitime ara verilmemesi gerektiği savunuldu.

EĞİTİM 11.04.2021, 13:22
Kreş yöneticilerinden çağrı

Eskişehir'de faaliyet gösteren okul öncesi eğitim kurumları yöneticilerinin yaptığı ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ilimizde okul öncesi eğitim kademeleri için verilen yüz yüze eğitime ara verip çevrimiçi eğitim kararında kreş ve gündüz bakımevi gibi çalışan kurumların bunların dışında tutulması kararı yerinde olacaktır. Kreş ve gündüz bakım evlerinin öncelikle çalışan ebeveynlerin çocuk bakımında kimseden destek alamayacağı için bu kurumları tercih ettiği unutulmamalıdır. Çünkü nihayetinde veliler, hastanelerde veya karantinada olan ailelerin çocuklarına hizmet vermiyoruz. Biz Eskişehir'in çeşitli hastanelerinde, kamu kurumlarında çalışan, toplum sağlığı noktasında hayatını devam ettirebilen insanların çocuklarına hizmet veriyoruz. O insanların sağlıklı bir şekilde işlerine gidebilmeleri için bize ihtiyaç duymaktadırlar. Velilerin bizlere bakış açısı da budur. Adliyede, hastanede çalışan veliler bizlere, 'çocukları bizler yanımızda mı götüreceğiz' diye dert yanıyorlar. Onların kendi işlerinde motive olmaları ve verim almaları noktasında çocuklarını öncelikle emin ellere bırakmaları gerekiyor. Bu noktada da bizim aynen bir hastane, fabrika gibi görülmemiz gerekiyor. Biz olmazsak toplumun hayatı aksar. Bu yüzden okullarımızın açık olması gerekiyor."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@