banner298

banner194

O sektörün adaylarına burs ve iş garantisi!

Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı Metin Çekiç, üniversite tercihlerinde madencilikle ilgili bölümleri seçen ve 2022 YKS'de ilk 100 bine giren öğrencilere burs desteği ve iş imkanı sunacaklarını açıkladı

EĞİTİM 26.07.2022, 12:07
O sektörün adaylarına burs ve iş garantisi!

İstanbul Maden İhracatçı Birlikleri (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı Metin Çekiç, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle üniversite tercihlerinde madencilik ile ilgili bölümleri seçen ve 2022 YKS Sınavı başarı sıralamasında ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret oranında burs desteği ve iş imkânı sunacaklarını söyledi. 

Türkiye’nin dünyanın en büyük maden rezervlerine sahip ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Çekiç, sektörde var olan algıyı yükseltmek için nitelikli mühendislere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, 

Sıralamada 100 bine giren öğrencilere asgari ücret oranında burs 

“Öğrenci kardeşlerimiz Türkiye'de 2021 yılı tercih kılavuzuna göre; Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendisliklerinden herhangi birini tercih etmeleri durumunda sıralamalarına göre her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs ve iş imkanından faydalanabilecek. Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve YÖK iş birliğiyle üniversitelerde belirttiğimiz bölümleri seçen ve 2022 YKS Sınavı başarı sıralamasında ilk 100 bine giren öğrenci kardeşlerimize asgari ücret oranlarında burs desteği sunacağız. Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendisliklerinin algısını yükseltmek, sektörün ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip insanlar yetiştirmek ve üniversite sınavında dereceye giren gençlerimizin bu bölümleri tercih etmesini sağlamak için hayata geçirilen 'Cevherimiz Sensin' projesi de üçüncü yılında devam edecek” dedi. 

Madencilik sektöründe var olan olumsuz algıyı değiştirmeye çabalıyoruz 

Dünya piyasasında maden sektörünü daha üst seviyelere taşımak ve sektörde var olan olumsuz algıyı değiştirmek için çabaladıklarını ve bu sebeple nitelikli mühendislere ihtiyaç olduğunu belirten Çekiç, açıklamasında şunları kaydetti: 

“İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nden (DKİB) oluşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde gerçekleştirilen burs projesi şartlarına göre; 

2022 YKS sınavı başarı sıralamasında ilk 65.000’de yer alan ve İstanbul ile Ankara’da bulunan üniversitelerin Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği veya Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümlerinden birini kazanan öğrencilerimize yabancı dil hazırlık sınıflarındaki eğitimleri de dahil olmak üzere öğrenim süreleri boyunca her yıl dokuz ay süresince burs verilecek. İlk 50.000’de yer alan öğrencilerimize asgari ücret (aylık 5.500 TL), 50.001-65.000 arasında yer alan öğrencilere asgari ücretin yarısı (aylık 2.750 TL) tutarında destek sağlanacak. Ayrıca Anadolu’daki üniversitelerin de tercih edilmesini teşvik etmek üzere, ilk 100.000’e giren ve İstanbul ile Ankara dışındaki üniversitelerin bahsettiğimiz bölümlerinden birini kazanan öğrencilerimize de tam asgari ücret (aylık 5.500 TL) tutarında burs verilecek. 

Sektöre yön verecek nitelikli genç mühendisler arıyoruz 

Sektörde 5 yıl çalışma taahhüdü öğrencilerimizin bu burstan yararlanmaları için YKS tercihlerinin ilk 5’inden en az birinin Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği veya Cevher Hazırlama Mühendisliği olması ve bu tercihlerden birine yerleşmiş olunması gerekiyor. Öğrencimizin öğrenim hayatı boyunca burstan yararlanabilmesi için her yarıyılda 4 üzerinden en az 2,5 veya 100 üzerinden en az 65 genel ve dönem not ortalamasına sahip olmak şart koşuluyor. Ayrıca öğrencimizin mezuniyeti sonrasında ilgili sektörde en az 5 yıl çalışma taahhüdünde bulunması gerekiyor. Madencilik sektöründe iş garantisi ve gelecek var. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Önümüzdeki dönemde sektörümüze yön verecek nitelikli genç mühendislerimizi arıyoruz.” 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@