banner298

banner194

Asgari ücret zammı belli oldu! Numan Kurtulmuş açıkladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret zammını açıkladı... Asgari ücrete Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte detay...

EKONOMİ 22.06.2022, 22:55 23.06.2022, 13:07
Asgari ücret zammı belli oldu! Numan Kurtulmuş açıkladı

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, merakla beklenen asgari ücret iyileştirmesine ilişkin önemli bir mesaj verdi. Habertürk TV'de gündeme dair sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere, öyle zannediyorum ki maaşlara yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek" açıklamasını yaptı. 

Daha sonra "Temmuzda asgari ücrete yüzde 40 zam" söylemini düzelten Kurtulmuş, "Yanlış algı oluşturmayalım. Asgari ücret ile ilgili farklı seçenekler var, birisine karar verilir" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Vatandaşımızın gündeminde ne varsa, çarşı, pazarda hangi konu konuşuluyorsa bu konu hükümetin masasındadır. Çözerken de afaki şekilde değil eldeki imkanlar çerçevesinde, vatandaşlarımızın beklentilerine göre çözmek hükümetin siyasi önceliğidir. Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışıyor. Milletimiz 'adil oldu' diyecek bir sonucu inşallah Temmuz'da görecek. Burada ek zam talebi olduğu zaman bütün kamu görevlilerine tabii ki kapsayacaktır."

"Emekli maaşlarına yüzde 40 dokunuş gerçekleşecek"

Vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vazgeçerek, destekler vererek vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım. Orta vadede tarımsal alanların daha fazla ekilmesini sağlamak. Tarım Bakanımız bu açıklamayı yaptı. Tarımsal ürünlerdeki fiyatların aşağı çekilmesi. Dar ve orta gelirli vatandaşımızın daha rahat konut alabilmelerini sağlamak için sadece kredi değil aynı zamanda ucuz arsa üretimi düzenlemelerinin yapılması. Bunlarla ilgili çok titiz çalışmalar yapılıyor. Yakın planda ailelerin alım gücünü arttıracak tedbirleri temin etmemiz lazım.

"Asgari ücrette bakanlığımızın önünde farklı seçenekler var"

Asgari ücretle ilgili olarak Bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Bunlardan birisine karar verilir. Orada vatandaşımızda yanlış algı oluşturmayalım. Söylediğimiz memur işçi emeklileriyle ilgili bir düzenleme.

"EYT çalışmaları masada"

EYT'de çalışmalar yapılıyor. Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@