Bahar Bilen isyan etti:  Dayanacak gücümüz kalmadı!

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen yapmış olduğu açıklamada, yaşanan fiyat artışları karşısında adeta isyan etti… İşte detay…

EKONOMİ 04.11.2021, 14:31
Bahar Bilen isyan etti:  Dayanacak gücümüz kalmadı!

Türkiye'de yoğun enflasyonun hissedildiğini ve ekonomik krizin derinleştiğini savunan Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, her geçen gün fiyatların artması TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri ile destekleniyor. Fiyatların artması halkın dışında esnafları da çok zor duruma sokuyor” dedi. 

Başkan Bilen yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Gıda ve emtia fiyatlarına artık yetişemiyoruz, kendi maliyetlerimiz satış fiyatlarımızın çok üstünde adeta çırpınır hale geldik. Bu ekonomik dalgalanmada ayrıca fırsatçılık yapanları kınıyoruz. Geçen ay tonu 500 TL olan odun fiyatları bin 250 TL, unun çuvalı 250 TL, susam 35 TL. Yağ, salça, gıda ve bakliyat ürünlerini zaten artık takip edemiyor duruma geldik. Esnaf olarak tükeniyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı. Esnaf arkadaşlarımız dükkanlarını ya devrediyorlar ya da tamamen kepenk indiriyorlar. Yüksek Enflasyon karşısında adeta yok oluyoruz. Türkiye genelinde 2020’de 99 bin 588 esnaf kepenk kapatmış, 2021 yılı net verileri bu tabloyu aratmayacak seviyede. Esnafımıza acilen yükselen ve durmak bilmeyen enflasyon karşısında destek verilmesi zorunlu gereksinim haline gelmiştir.” 

Bahar Bilen esnafın isteklerini ise şöyle sıraladı:

- Piyasadaki toptan tedarik zincirleri sıkı denetlenmeli

- Sıfır faizli 6 ay geri ödemesiz ve uzun vadeli kredi şart

- Esnaf can suyu kredisi ile ekonomiye yeniden kazandırılmalı

- Esnaf ve sanatkarımızın üzerinden pandemi geçti 

Başkan Bilen açıklamasının devamında ise, şu ifadelere yer verdi: "Ekonominin barometresi olan esnafımızın yok olması ekonominin de yok olması demektir. Esnaf yok olursa işsizlik tırmanır ve sosyal yapı bozulur. Bu yüzden esnaf ve sanatkârlarımız mutlaka desteklenmeli ve ekonomiye yeniden kazandırılmalı.  Esnaf ve sanatkar can suyu kredileri ile finansal ihtiyaçlarını karşılayıp atak yapacak ve ekonominin canlanmasında etkili rol oynayacaktır. Bu çağrılara kulak verilecek mi bunu hep birlikte göreceğiz.” 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@