banner298

banner194

Başkan Küpeli yatırımcılara seslendi!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Yatırım Teşvik Konferansı düzenlendi.

EKONOMİ 03.07.2022, 15:17 04.07.2022, 18:30
Başkan Küpeli yatırımcılara seslendi!

Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin, Eskişehirli sanayicilerle bir araya geldi. Eskişehir OSB müdürlüğü tarafından düzenlenen "Yatırım Teşvik Sistemi, Teşvik Uygulamaları ve E-TUYS Sistemi” başlıklı konferansta Genel Müdür Şahin, ülke sanayisi açısından büyük önem taşıyan “yatırım teşvik mevzuatı”, “yatırım teşvik sistemi” ve son yapılan yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen konferans öncesi bir konuşma yapan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Mevcut yatırım teşvik sistemimiz, yatırımcılara önemli fırsatlar ve getiriler sağlayan bir modele sahip. Çok ayrıntılı ve detaylı bir teşvik mevzuatımız var. Her tür yatırıma uygun ve yatırımcıların ihtiyaçlarına cevap verecek teşvik mekanizmaları var” dedi. 

“Eskişehir olarak tüm yatırımcılarımızın mevcut teşvik sisteminden çok daha fazla yararlanmamız gerekiyor” diyen Başkan Küpeli, “Kuruluşlarımızın mevcut olan sistemi daha etkin kullanması, verilen destek ve imkanlardan sonuna kadar yararlanması gerekiyor. Bu konuda daha bilinçli ve istekli olunması gerekiyor. Devlet imkanları ölçüsünde destekler veriyorsa bizlerde sonuna kadar bu sistemden yararlanmalıyız” diye konuştu. 

Başkan Küpeli'nin konuşmasının ardından Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin, yatırım teşvik sistemi, stratejik yatırım ve cazibe merkezlerine sağlanan destekler, bölgesel teşvik uygulaması, teknoloji odaklı sanayi hamlesi programı, cazibe merkezi programı ve E-TUYS sistemi hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. 

Dr. Şahin, dünyanın olağanüstü bir durumda geçtiğini ekonominin ve ticaretin evrildiği bu dönemlerde teşviklerin önemli ekonomi müdahale araçlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Şahin, Türkiye’nin devlet yardımları konusunda en deneyimli, en iddialı ülkelerden biri olduğunu aktardı. Verilen desteklerden bahseden Şahin, yatırım türü ve teknolojik özelliklerine çok çeşitli ve katmanlı destekler verdiklerini belirtti. 

Düzenlenen teşvik belgeleri hakkında bilgi veren Genel Müdür Şahin, “2012 ile 2022 yılları arasında Eskişehir’de 774 adet teşvik belgesi düzenlenmiş ve 22.349 kişiye istihdam imkânı sağlanmıştır. Eskişehir’de bu yılın ilk 3 ayında ise 1 milyar TL’lik 30 adet teşvik belgesi düzenlenmiş durumda” diye konuştu. Genel Müdür Şahin, Eskişehir’in 1. bölgede yer almasına karşın çok sayıda yatırım türünde aslında 4. ve 5. bölge teşviklerinden yararlandığını da sözlerine ekledi. 

Genel Müdür, sunum ve konuşmasından sonra katılımcıların teşvik uygulamaları ve E-TUYS sistemi konusundaki sorularını cevaplandırdı. Konferansın sonunda Başkan Küpeli, katılımlarından dolayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin’e teşekkürlerini ileterek, plaket takdim etti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@