banner298

banner194

Başkan Tekin'den 3600 çıkışı!

Yenilikçi sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YENİ SENDİKA) Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin, 3600 ek göstergeye ilişkin açıklama yaptı...

EKONOMİ 03.04.2023, 10:33
Başkan Tekin'den 3600 çıkışı!

Yenilikçi sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YENİ SENDİKA) Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"3600 Ek Gösterge 1.Dereceye gelen tüm memurların hakkıdır. Yüz binlerce memur mağdur edilmemelidir. Kamuda görevli hizmetliler düşük kadroya, az ücrete mahkûm edilmişlerdir. Büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Bugün hizmetliler kamuda memurların görevleri arasında sayılan işlerde çalıştırılmaktadırlar ve yaptıkları işin karşılığını alamamaktadırlar. Hizmetlinin görev tanımında yer alan temizlik v.b işler bugün bütün kamuda taşeron firma elemanlarına yaptırılmaktadır. Üniversite mezunu olup ta hizmetli kadrosunda görev yapmak zorunda olan kamu çalışanları vardır. Bu insanlarında aldıkları eğitime göre kamuda değerlendirilmeleri ve buna uygun kadrolarda istihdamları daha doğru olur kanısındayız.

En az lise mezunu olup hizmetli kadrosunda olanların bir defaya mahsus 4/B ve 4924'ler gibi sınavsız memur kadrosuna geçirilmesini talep ediyoruz. Mağduriyetlerinin son bulmasını, hak ettikleri işlerinin karşılığı olan unvana bir an önce kavuşmalarını talep ediyoruz. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi istiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Y.Ö.K. bu feryadı duymalıdır, Çalışanların taleplerini kulak vermelidirler. Adaletsizlik son bulmalı, memur kadrosu bekleyen hizmetli abilerimizin, ablalarımızın hak ettiği kadroları verilmelidir.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@