Başkan Zengin: Eskişehir ekonomisinde kadınlar da söz sahibi olacak!

TÜBİTAK'ın da içinde yer aldığı 'Kadınlar Üretir Eskişehir Güçlenir' projesi, TÜGİAD'ın katkılarıyla hayata geçirildi. Serkan Can Zengin'den önemli açıklama...

EKONOMİ 10.10.2022, 17:31
Başkan Zengin: Eskişehir ekonomisinde kadınlar da söz sahibi olacak!

Ülkemizin ilk kurulan Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi ESKAR, TÜBİTAK desteğiyle 200’ün üzerinde katılımla “Kadınlar Üretir Eskişehir Güçlenir” projesini TÜGİAD Eskişehir ile birlikte hayata geçirdi. 

“200’ün üzerinde kadın üretici ve kadın girişimci bir araya geldi” 

Son zamanlarda kadın girişimcilere yönelik yapılan Eskişehir’deki en yüksek katılımlı projede, kadın kooperatifleri üyelerine, kadın girişimcilere ve girişimci olmak isteyen kadınlara yönelik başlatılan eğitimlerle Eskişehir'deki kadınların üretim gücünün artırılması, girişimci kadınlara destek verilmesi ve Eskişehir ekonomisine de katkı sağlanması amaçlanıyor. 

Serkan Can Zengin: “Eskişehir Ekonomisinde Kadınlar Söz Sahibi Olmalı”

TÜGİAD Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekonomik olarak şehirlerin kalkınmasında kadınların önemi büyüktür. Bugün burada Eskişehir’in üretici kadınları var. Kadınlar ürettikçe önce kendileri sonra aileleri sonra da şehirleri güçlenecek. Yani Eskişehir’in ekonomisinde kadınlar da söz sahibi olmaya başlayacak. Bunun için başlattığımız projenin ilk aşamasını gerçekleştiriyoruz. Bu bir süreç ve devamını hep birlikte yaşayarak yürüteceğiz. Marmara Üniversitesi öğretim üyelerimize projeyi yürüttükleri için, destekleri için de Büyükşehir Belediyemize ve Ticaret İl Müdürlüğümüze teşekkür ederiz” dedi. 

“Kadın Kooperatifleri Projesine Yoğun İlgi”

Prof. Fatma Ayanoğlu ise “Türkiye’nin ilk kurulan kadın araştırmaları merkezi olarak TÜBİTAK iş birliği çerçevesinde Kadın Kooperatifleri eğitim projesinin ikincisini Eskişehir TÜGİAD ev sahipliğinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kadın girişimcilerimizin dijital pazarlama, iletişim ve girişimcilik eğitimleri almalarının katma değer yaratma ve pazarda satış açısından oldukça önemli olduğunu gözlemledik. Eskişehir’de projeye katılım oldukça yoğun. Projeye desteklerini veren TÜGİAD Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin ve yönetimine, Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ve Ticaret İl müdürlüğüne şükranlarımı sunarım. Projemizde Doç.Dr. Sibel Aydoğan dijital pazarlama ve etkin iletişim dersleri, Dr İlke Kocamaz dijital pazarlama, Doç Dr Müge Yazgan Etkin İletişim" derslerini verdi” diye konuştu.

“Uygulamalarla Devam Etmeli” 

Programa katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Hale Kargın da şu ifadelere yer verdi: “UNESCO tarafından Türkiye’nin ilk öğrenen şehri seçilen Eskişehir’de girişimci kadınlara destek olmak ve gerçekleştirilen Kadınlar Üretir Eskişehir Güçlenir projesine ev sahipliği yapmaktan kurum olarak mutluluk duyuyoruz. Başlatılan projenin uygulama aşamaları ile devam etmesini talep ediyoruz. Eskişehir’de kadın kooperatifleri ve kadın girişimciler bizim için önemli. Projenin Eskişehir’de gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz."

“Her Zaman Kapımızı Çalabilirsiniz”

Programa katılan Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü ise “Kadınlar ve kadın kooperatifleri için çalışmaya devam ediyoruz. Bizler bu konuya oldukça önem veriyoruz. Başlangıçta ve sonrasında danışmak istediğiniz konularda her zaman kapımızı çalabilirsiniz. Proejeye emeği geçen herkese Eskişehir ve İl müdürlüğümüz adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@