Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş ekonomi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi... Türkiye ekonomisi düzelecek mi? İşte detay...

EKONOMİ 28.12.2021, 17:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş ekonomi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, "Son 19 yılda her alanda güçlendirdiğimiz üretim kabiliyetini en üst seviyeye çıkardığımız şoklara karşı direncini defalarca test ettiğimiz sağlam bir ekonomi ile girdik. Pusulamız, katma değerli üretimdir. Rotamız, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyümedir. Hedefimiz de dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmektir" dedi.

"Bu gerçeğe inanmayanların da itimat edeceklerini düşündüğüm birkaç örnek vermek istiyorum" diyerek açıklamasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, küresel yenilik endeksinde bu yıl 10 basamak birden yükselerek ulaştığı 41. sırayla ilk 50 liginde en büyük artış kaydeden ülke oldu. Avrupa Komisyonu'nun 2021 yılı ilerleme raporunda inovasyon ekosistemimiz 'Türkiye'nin bilim ve araştırma alanlarındaki hazırlıkları çok ileri düzeyde' denilerek takdirle ifade edildi. Buradan bütün dünyaya seslenerek diyorum ki; bizi izlemeye devam edin. Teknolojik bağımsızlığın, siyasi bağımsızlığın teminatı olduğunu bilerek çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@