Eskişehir'de sağlıkçılardan çağrı: Ek zam istiyoruz!

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Umut Özge Yılmaz hayat pahalılığına dikkat çekerek ek zam talebinde bulundu.

EKONOMİ 04.04.2022, 12:24
Eskişehir'de sağlıkçılardan çağrı: Ek zam istiyoruz!

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi adına açıklama yapan Başkan Umut Özge Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

'GÖRÜLMEMİŞ BİÇİMDE MUZDARİBİZ'

"2022 yılının başından bu yana adeta  zam yağmuru ile devam ediyor. Aylarca iğneden ipliğe her şeye zam yapanlar şimdi savaş bahanesi arkasına saklanarak emekçilerin boğazını sıkmaya, onları soluksuz bırakmaya devam ediyor. Et ürünleri,süt ürünleri,şeker, doğalgaz, ulaşım  yani emekçiler için tüm temel gereksinimlere her geçen gün daha çok zam geliyor. Hayat pahalılığı olağanüstü boyutlarda. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri de bu zam dalgasından ve hayat pahalılığından yıkıcı bir şekilde etkilenmeye devam ediyorlar. Bir taraftan ağır çalışma koşulları, angaryalar, sağlıksız çalışma ortamları ve giderek artan şiddet yetmiyormuş gibi hayat pahalılığı karşısında görülmemiş ölçülerde muzdarip durumdadırlar.

'ÇALIŞANLAR BÜYÜK GELİR KAYBINA UĞRADI'

Daha Ocak ayında yapılan ve gerçek enflasyonun çok altındaki maaş artışları kayıplarımızı karşılamaktan çok uzaktı. Ve her geçen gün reel kayıplarımız derinleşmekte, satın alma gücümüz düşmektedir. Sağlık ve sosyal hizmet alanında tüm mesleklerden çalışanların gelirleri yoksulluk sınırının altında seyretmektedir. Ve Nisan ayına geldiğimiz bu günlerde hızla yoksullaşma devam etmekte ve temel ihtiyaçların dahi karşılanamaması noktasına gelinmektedir. Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan tüm meslek grupları adeta büyük bir ekonomik cenderede boğuşmakta, ÇAgündelik yaşamlarını sürdürme noktasında bile zorlanmaktadırlar. Açıklanan enflasyon oranları; TÜİK verilerine göre yıllık%61,14, Mart ayı için %5,46’dır. ENAG ise bu oranları yıllık %142,63, Mart ayı %11,93 olarak açıklamıştır. Bu rakamlar çalışanların büyük bir gelir kaybı yaşadığını ortaya koymaktadır.

'HAYAT PAHALILIĞI DURDURULMALI'

Memur ve emekli maaşları yılda iki kez ocak ve temmuz aylarında enflasyon ve toplu sözleşme farklarıyla değerlendirilmektedir. Ancak an itibariyle kayıplarımız çok artmış, çalışanlar enflasyon altında ezilmiştir. Bu sürece sessiz kalarak temmuz ayını beklemenin olanağı kalmamıştır. Her gün biraz daha yoksullaşmak; açlık sınırında yaşamak istemiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin gerçek sendikası olarak derhal maaşlarımıza gerçek enflasyon oranında artış yapılmasını, 3600-7200 ek gösterge kademeli artışı taleplerimizin bir an önce kabul edilmesini, emekliliğe yansıyan temel ücret artışları yapılmasını talep ediyoruz. Hayat pahalılığı durdurulmalı, temel ihtiyaç mallarına yapılan zamlar geri alınmalı, emekçilere temel tüketim maddelerine ulaşabilmeleri için bütçeden ek kaynaklar aktarılmalıdır.

EYLEM HAZIRLIĞI

Bize tek çözüm olarak sabır öğütleyenlere karşı önümüzdeki günlerde örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde taleplerimizi dile getirmek için etkinlik ve eylemler düzenleyeceğiz. Halkın sağlık ve mutluluğu için çalışan biz emekçiler huzurlu ve insanca yaşamayı elbette hak ediyoruz. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini Sendikamız SES ile beraber; hayat pahalılığına, zamlara karşı ve haklarımızı almak için birlikte mücadeleye çağırıyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@