Eskişehir'de ulaşıma zam!

Eskişehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Eskişehir'de toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığı açıklandı.

EKONOMİ 09.09.2022, 16:08 09.09.2022, 20:32
Eskişehir'de ulaşıma zam!

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Servis Araçları İşletmecileri Odası, Minibüsçüler Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile ESTRAM’ın zam talebi ile toplandı. Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıdan zam kararı çıktı. 

Servis ücretleri, minibüs ve dolmuş ücretlerinin artışının yanı sıra tramvay ve otobüslerde kullanılan eskart ve aktarmalar konusunda da zam yapıldı. 

ESTRAM’ın zam talebinde 20 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe giren şehir içi ulaşım sistemi ücret tarifeleri sonrası elektrik giderlerin yıl sonuna kadar %268 oranında artacağı, işletim giderlerindeki artışlar, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar, 2022 yılında Ocak ve Temmuz ayında asgari ücrete gelen zamlar sonrası Toplu İş Sözleşmesinin de etkisi nedeniyle personel maliyeti artışlara dikkat çekildi. Gerekçede ayrıca döviz kurlarındaki yükselmenin yedek parçaya yansıması gibi birçok nedenle toplu taşıma hizmeti maliyetlerin beklenmeyen oranda yükseldiği ifade edildi.

ESTRAM’ın talebinde, “Döviz kurlarındaki yükselmeler ve ekonomik koşullardaki değişkenliğin olumsuz etkileriyle artan maliyetler, toplu taşıma hizmetinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında gelir-gider dengesini bozmuştur. Söz konusu artışlar değerlendirildiğinde; toplu taşıma sisteminde belediye otobüsleri ve tramvaylarda kullanılan bilet tarifesinde artış yapılması zorunlu olmuştur” denildi. 

Çıkan kararda zam oranları şu şekilde;

Minibüs tarifelerine yüzde 25 oranında zam yapıldı

Buna göre, tam yolcu tarifesi 6 TL'den 7 buçuk TL'ye, öğrenci tarifesi ise 4 buçuk TL'den 5 TL'ye yükseltildi. 

Okul servisi ücret tarifelerine yüzde 20 zam yapıldı 

Buna göre, 0-3 km 528 TL, 0-6 km 564 TL, 0-10 km 588 TL, 0-15 km 624 TL olarak belirlendi. 

Eskart ücretlerine yüzde 14 zam yapıldı 

Buna göre, tam eskart ücreti 6 TL’den 7 buçuk TL'ye, indirimli eskart ücreti 3 buçuk TL’den 4 TL'ye, aktarma ücreti ise 70 kuruştan 90 kuruşa yükseltildi. 

Yeni tarifeler 12 Eylül Pazartesi’den itibaren geçerli olacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@