Başkan Kesikbaş açıkladı: Eskişehir ihracatında önemli yükseliş

Eylül ayında Eskişehir merkezli şirketlerin ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26'lık artış gösterdi. Başkan Celalettin Kesikbaş açıklama yaptı.

EKONOMİ 03.10.2021, 15:35
Başkan Kesikbaş açıkladı: Eskişehir ihracatında önemli yükseliş

Eylül ayında Eskişehir merkezli şirketlerin ihracatı 107,5 milyon dolar olarak gerçekleşerek bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26'lık bir artış gösterdi

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, bu yılın Eylül ayında 16 ilin tarihlerindeki en yüksek aylık ihracat geçekleştirdiğini, bu iller arasında Eskişehir’in de olduğunu bildirdi.

Ülke genelinde yaşanan İhracat artışında Eskişehir’de üreten sanayicilerin önemli bir katkısı olduğuna değinen Kesikbaş, “Eylül ayında 107,5 Milyon dolar olarak gerçekleşen Eskişehir ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26'lık bir artış gösterdi. İlk 9 ayda (Ocak - Eylül) 835,4 milyon dolara ulaşan şehrimiz ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 20 yükseldi” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat verilerine değinen Kesikbaş, “Ağustos ayı ile birlikte ihracatta 2021 yılı boyunca ortaya konulan performans Eylül ayında da devam etti. TİM tarafından açıklanan verilere göre 2021 Eylül'de yapılan ihracat yıllık yüzde 30 artarak 20,8 milyar dolara ulaştı. Böylelikle Cumhuriyet tarihimizde ilk kez aylık bazda 20 milyar dolar eşiği aşılmış oldu” diye konuştu.

Yaşanan artışlarda her şeye rağmen canla başla üretimini sürdüren sanayicilerin büyük emekleri olduğuna söyleyen ESO Başkanı Kesikbaş, özellikle ihracatçı sanayicilerin özverisinin taktire şayan olduğunu belirtti.

İhracatçıların desteklenerek, önündeki engellerin kaldırılmasıyla rakamların daha da yukarı çıkabileceğine inandığını ifade eden Kesikbaş, “Sanayicilerimizin finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve çeşitliliğe gidilmesi ilk etapta elzem bir konu. Diğer yandan ihracatı geliştirme fonunun güçlü bir mekanizma olarak devreye alınması faydalı olacaktır. Eximbank desteklerinin yapılandırılması ile arttırılacak nitelikli hizmet beklentilerimiz arasında” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@