banner298

banner194

Eskişehir İYİ Parti'den 'emekli promosyonu' çıkışı

İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı İbrahim Dursun, emekli promosyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 18.08.2022, 14:50 18.08.2022, 14:58
Eskişehir İYİ Parti'den 'emekli promosyonu' çıkışı

İbrahim Dursun, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

"Bilindiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.' Sosyal devlet ilkesi de halka eşit gelir dağılımı ve asgari yaşam şartlarının sağlanmasıdır. Anayasamızda bu ilke devletin en asli görevleri arasında sayılmıştır. 

Ne var ki; ülkemizde Sosyal Devlet İlkesi hiçe sayılarak asgari ücretin hatta açlık sınırının bile altında bir ücrete mahkûm edilen ve yüksek enflasyona ezdirilen emeklilerimiz, şimdi de karlarına kar katan bankaların göstermelik promosyon rekabetlerinin oyuncağı olmuşlardır. 

Evlerinin temel alışverişini karşılayabilmek için market market gezdirilen emekli vatandaşlarımız bu seferde üç kuruş fazla promosyon alabilmek için banka kuyruklarında rencide edilmektedirler. 

Burada sorumlu davranması gereken hükümet yetkilileri ne yazık ki, bu sorunu görmezden gelerek özel bankaların karlarını katbekat artırmalarına göz yummaktadırlar. 

Kamu bankalarının kaynaklarını ilgili ilgisiz kimselere ucuz kredi ve dönmeyecek kredi olarak dağıtan yetkililer konu emekli promosyonu olunca özel bankaların emeklilerimizi sömürmek için giriştikleri rekabeti görmezden ve duymazdan gelmektedirler. 

Şöyle ki; bir özel banka emekliye üç yıllığına 7 bin 500 TL öderken bir devlet bankası bunun sadece onda birini yani 750 TL vermektedir. Oysa ki halen çalışılan kurumlar ile bankalar arasında yapılan promosyon anlaşmalarında bu rakamlar kişi başı 30 bin-40 bin TL ‘yi bulmaktadır. 

Ülkemizde yaklaşık 12 milyon emekli maaşı alan vatandaşımız bulunduğunu düşündüğümüzde bankaların promosyondan kazandıkları miktarların korkunç boyutlara ulaştığı görülmektedir. Burada asıl merak edilen konu ise, devlet bankalarının neden bu rekabete katılmayarak seyirci kaldıklarıdır. 

Bizler İYİ Parti olarak Anayasamızda yazılı Sosyal Devlet İlkesinin hayata geçirilerek bu konuda gerekli tedbir ve önlemleri alması için hükümete çağrıda bulunuyoruz. vatandaşlarımızın banka kuyruklarında daha fazla rencide edilmelerinin önüne geçilmeli, onların saygı duyulan büyüklerimiz, anne ve babalarımız oldukları kendilerine hissettirilerek gönülleri alınmalıdır. 

Yapılacak düzenlemede promosyon ödemesinin şekil ve şartları yeniden belirlenerek emeklinin maaşının ilgili banka tarafından ödenmesi durumunda emekliye, 1(Bir) yıllık anlaşma karşılığında en az bir maaş promosyon ödenmesinin sağlanması ve banka değişikliklerinde gereksiz formalitelerden kaçınılması bir nebze hakkaniyet kurallarına uygun olacaktır." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@