banner298

banner194

Eskişehir Ticaret Odası'ndan Moldova hamlesi!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ve Büyükelçilik Birinci Katibi Corina Prigorschi ile bir araya geldi. İşte detay...

EKONOMİ 26.10.2021, 14:26
Eskişehir Ticaret Odası'ndan Moldova hamlesi!

Madencilik, makine, plastik imalatı ve dış ticaret alanında faaliyet gösteren ETO üyesi firmaların temsilcileri, Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ve Büyükelçilik Birinci Katibi Corina Prigorschi ile bir araya gelerek, karşılıklı ticareti ve işbirliğini geliştirmek amacıyla yapılacak hamleleri değerlendirdi.

Eskişehir Ticaret Odası, şehrimizin ve üyelerinin ihracatını geliştirmek için gerçekleştirdiği uluslararası toplantılara tüm hızıyla devam ediyor. Madencilik, makine, plastik imalatı ve dış ticaret alanında faaliyet gösteren ETO üyesi firmaların temsilcileri, Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ve Büyükelçilik Birinci Katibi Corina Prigorschi ile bir araya geldi. 26 Ekim Salı günü ETO’da gerçekleşen toplantıda, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in yanı sıra Çempa Çekiçler Mermer, Dündarlar Makine, Eray Plastik ve IMÇ Çetintaş firmalarının temsilcileri de yer aldı.

'İşbirliğiyle hem Moldova hem Eskişehir kazançlı çıkar'

Toplantıda konuşan ve Eskişehir’in konumu, ticaret ve sanayi potansiyeli hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in çeşitlendirilmiş sanayi üretimiyle; küçük, orta ve büyük endüstriyel işletmeleriyle Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Türkiye ile Moldova arasında 2016 yılından bu yana Serbest Ticaret Anlaşması mevcut olduğunu belirten Güler, bu anlaşmayı hem Eskişehirli firmaların hem de Moldova’nın kazanacağı bir işbirliğine dönüştürmenin mümkün olduğunu kaydetti.

'Moldova ile iş yapan firma sayısını artırmak istiyoruz'

Eskişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarlar ve yapılacak ikili iş görüşmeleri vesilesiyle Moldovalı ve Türk iş insanlarını bir araya getirebileceklerini belirten ETO Başkanı Metin Güler, karşıklı ticareti geliştirmek için oda olarak zemin hazırlamaya hazır olduklarını kaydetti. ETO üyesi 7 firmanın Moldova ile iş yaptığını belirten Güler, bu sayıyı çok daha ileri taşımak arzusunda olduklarını ve Eskişehir’in hem yatırımcılar hem de tüccarlar için fırsat sunduğunu sözlerine ekledi.

'Moldova ve Eskişehir arasındaki işbirliğini geliştirmek niyetindeyiz'

Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ise, Moldova’nın Türklere vize muafiyeti ve kimlikle seyahat kolaylığı tanıdığını belirterek, tüm bu adımların iki ülke arasında ekonomik ve kültürel işbirliğini geliştirmek amacıyla yapıldığını kaydetti. Eskişehir’in ticaret ve sanayideki potansiyelinin farkında olduklarını belirten Croitor, belirlenen sektörlerde işbirliğini geliştirmek için büyükelçilik olarak katkı sağlamak istediklerini söyledi. Eskişehirli iş insanlarının Moldova’da kolaylıkla yatırım ve iş yapabileceklerine de dikkat çeken Croitor, büyükelçilik olarak Eskişehirli iş insanlarına memnuniyetle destek olacaklarını dile getirdi. Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ve beraberindeki heyet toplantının ardından tesisleri ve üretim aşamalarını incelemek üzere Dündarlar Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni ziyaret etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@